Nieuw

De overgang van de basis- naar de middelbare school is voor veel leerlingen niet niks! Nieuwe klasgenoten, nieuwe docenten, nieuwe vakken, ieder uur naar een ander lokaal… Dat is veel om aan te wennen.

Hoog niveau

Leerlingen die het atheneum kiezen op school hebben daarnaast nog iets nieuws: op de basisschool behoorden zij tot de top van de klas. Eén keer wat doorlezen voor een toets was voldoende, de mooie cijfers kwamen misschien wel vanzelf. Maar een atheneum-brugklas is gevuld met atheneum-leerlingen! Het is dus niet meer vanzelfsprekend om de beste te zijn van de klas. Het niveau van de lessen is daarnaast ook hoog, dus dit is waarschijnlijk wennen.

Eigen gebouw, eigen mentor

In de brugklas is er veel persoonlijke aandacht voor leerlingen zodat wij de overgang van groep 8 naar de brugklas kunnen begeleiden. De brugklassers hebben een eigen gebouw, met een eigen adjunct-directeur en een eigen afdelingshoofd. Iedere klas heeft een eigen mentor die de wendagen aan het begin van het jaar begeleidt, de cijfers in de gaten houdt, contact met ouders en docenten heeft. De mentor geeft de mentorlessen waarin aan het begin van het jaar aandacht is voor studievaardigheden, de rest van het jaar aan sociaal-emotionele ontwikkeling van de klas.

Activiteiten

Er zijn ook momenten van ontspanning zoals brugklasfeesten, projectdagen, sportdagen, vieringen (Sinterklaas, Kerstmis), excursie-en brugklasuitjes en de sponsoractie voor de Sunday Foundation.
Meer activiteiten in het brugjaar staan hier.

Contactpersoon

mw. I. Immink, emailadres: [email protected]