Vanaf de klas 2 volg je de lessen op het hoofdgebouw samen met de andere van de leerlingen van havo 2 t/m 5 en vwo 2 t/m 6. Ook in de tweede klas heb je een mentor maar ben je al een stuk zelfstandiger. Je krijgt nieuwe vakken zoals Duits en natuurkunde. Je verdiept je verder in de drie Melanchthon Masters: Internationalisering, Kunst & Cultuur en Technologie en Gezondheid.

Haal meer uit jezelf

Als je meer aankunt dan het ‘gewone’ atheneum-programma dan is het mogelijk om je extra te verdiepen in een vak of een vak in een hoger leerjaar te volgen.

Studiereis

In de tweede klas gaan alle atheneum leerlingen op studiereis naar Ieper – Lille. In Lille oefenen leerlingen met het spreken van Frans en het verkennen van een Franse stad. In en rond Ieper zien leerlingen de plaatsen waar de Eerste Wereldoorlog uitgevochten is. Op die manier leer je niet alleen iets over deze oorlog, maar ook om je voor te stellen hoe de mensen toen leefden.

Activiteiten

Naast de studiereis zijn er nog veel meer activiteiten waar je aan deelneemt in de tweede klas. Een greep uit de activiteiten:

  • Sportdag
  • Projectdagen (Bijvoorbeeld de brandgrens, op de stoel van de rechter)
  • Schoolfeesten
  • Kersttoneel
  • Digital Playground

2015-11-19-11-06-20-2

Contact

de heer J.H. Schep
Afdelingshoofd vwo onderbouw
[email protected]