Vakken

In de onderbouw krijgt het gymnasium op veel verschillende manieren gestalte. Als eerste zijn daar natuurlijk de klassieke talen. In de eerste klas is dat nog alleen Latijn en in klas twee komt daar Grieks bij. Om te voorkomen dat een gymnasiast veel meer uren op school zit dan andere vwo-leerlingen wordt bij andere vakken iets van de lestijd afgehaald.

Klassieke talen en klassieke oriëntatie

Naast de klassieke talen wordt er in de brugklas een half jaar klassieke oriëntatie gegeven. Ook de leerlingen van de atheneum- en de havo/vwo-brugklassen krijgen klassieke oriëntatie. Voor hen bestaat er halverwege het eerste jaar nog de mogelijkheid om een aansluitprogramma te volgen om aan het eind van het jaar alsnog in te kunnen stromen op het gymnasium.

Activiteiten

Alle gymnasiasten van klas 1 t/m 6 hebben ieder jaar op de Idus van maart de Klassieke Dag. Op de sterfdag van Julius Caesar houden alle gymnasiasten van Melanchthon Schiebroek zich een dag lang bezig met een bepaald klassiek thema. De afgelopen drie jaar stonden Alexander de Grote, Odysseus en Oedipus centraal.
Meer activiteiten in het brugjaar staan hier.

Contactpersoon

mw. I. Immink, emailadres: [email protected]