Activiteiten

Ook voor de gymnasiasten van klas drie wordt ieder jaar op de Idus van maart de Klassieke Dag georganiseerd.Op de sterfdag van Julius Caesar houden alle gymnasiasten van Melanchthon Schiebroek zich een dag lang bezig met een bepaald klassiek thema. De afgelopen drie jaar stonden Alexander de Grote, Odysseus en Oedipus centraal.

De klassen twee en drie hebben naast de Klassieke dag ook nog drie keer per jaar een speciaal op het gymnasium gerichte projectmiddag. Ook hierin staat steeds een klassiek onderwerp centraal. Voorbeelden hiervan zijn: helden, de gulden snede in de wiskunde en de kunst, grafvondsten determineren, muziek en Griekse poëzie , schoonheid, een dichter in de klas en het Socratisch gesprek.

Aan het eind van de onderbouw kiezen vrijwel alle gymnasiasten voor de studiereis naar Rome in de vierde klas.

Studiekeuze

In de derde klas van het gymnasium moeten leerlingen een profiel kiezen voor de bovenbouw. Daarbij kunnen zij de keuze maken uit de profielen Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. Om de leerlingen te helpen bij deze belangrijke keuze organiseert de decaan onderbouw de profielkeuzeweek. In deze week krijgen de leerlingen voorlichting over alle belangrijke zaken die met de profielen en keuzevakken te maken hebben. Daarnaast worden er in het derde jaar diverse bezoeken aan het hoger beroepsonderwijs en de universiteit georganiseerd. Op deze manier kunnen de leerlingen alvast een “kijkje in de toekomst nemen”. Voor ouders wordt er een aparte voorlichtingsavond georganiseerd.

 

Contactpersoon

de heer J.H. Schep, emailadres: [email protected]