Leerlingen V4 brengen de middeleeuwen tot leven

Nieuws |

‘Ik wou dat ik zo de middeleeuwen op school had gehad’

De opdracht voor de leerlingen luidde als volgt: haal de thema’s uit vier middeleeuwse verhalen en geef daar een eigen en hedendaagse draai aan. En maak er vervolgens een toneelstukje van.

Je hebt twee dagen de tijd. De ‘making off’ van dit proces werd op film vastgelegd door reportageteams en er was er ook een decorploeg.

Bij alle vier de verhalen is de opdracht geslaagd: Karel en de Elegast werd een hilarisch maffiaverhaal met veel verraad en girlpower; in de Beatrijs werd het originele klooster vervangen door een vette house-discotheek met pittige muziek en dito pillen; de wonderbaarlijke avonturen van Sint Brandaan werden moderne slapstick-hallucinaties en Mariken van Nimwegen vond zichzelf terug als onderwerp van de gelikte talkshow ‘Sloerie gezocht’.

Dinsdagavond werden de toneelstukjes opgevoerd voor familie en vrienden van de leerlingen.

De opkomst was geweldig: zeker 80 mensen hebben de toneelstukjes (en reportagefilmpjes) gezien. Zowel de leerlingen als de ouders en ook de begeleiders van educatief theaterbureau Hoosh waren erg positief over het project. Wordt vervolgd…

Overige Nieuws

Handen uit je zakken en de jury overtuigen
Handen uit je zakken en de jury overtuigen
Gedicht Dodenherdenking
Gedicht Dodenherdenking
‘Kings of Melanchthon’ wint Talentenklas Debattoernooi
'Kings of Melanchthon' wint Talentenklas Debattoernooi
Yogasnuiver
Yogasnuiver
Studiereis Oostenrijk
Studiereis Oostenrijk