EEN 8.8 SCOREN
VOOR GELUK: ZÓ DOE JE DAT

Ons onderwijs op Melanchthon Schiebroek wil bijdragen aan het Geluk van onze leerlingen. Kunst en Sport helpen daarbij.

Kunst

Kunst helpt om anders te kijken naar de wereld om ons heen. Via KNST verbreed je je horizon. KNST leert je om jezelf in de ander te verplaatsen. KNST vraagt in creativiteit in denken en doen. Onmisbare vaardigheden voor de wereld van nu en de toekomst.

Je kunt bij KNST denken aan
-podiumkunst (bv. toneel, dans, muziek)
-beeldende kunst (bv. fotografie, tekenen, graffiti)
-toegepaste kunst (bv. architectuur, design, mode)
-literatuur (poëzie, roman, novelle)

Op Melanchthon Schiebroek kun je kiezen voor extra KNST-activiteiten binnen je lesprogramma. Dat zijn wekelijks minimaal 4 lesuren! Daar bovenop kun je ook nog kiezen voor Melanchthon Masters die in het teken staan van Kunst. Heel veel KNST dus!

Sport

Sport is de basis voor een gezond lichaam en een gezonde ‘geest’. SPRT helpt je om nog beter te presteren en om uitdagingen aan te gaan. Wie SPRT leert om samen te werken in een team, anderen te helpen en ook gewoon lekker ontspannen. Maar bovenal betekent SPRT: plezier!

Je kunt bij SPRT denken aan
-fitsporten (bv. aerobic, fitness, bootcamp)
-teamsporten (bv. voetbal, volleybal, hockey)
-denksporten (bv. schaken, dammen, bridgen)
-‘urbansports’ (bv. freerunning)

Op Melanchthon Schiebroek kun je kiezen voor extra SPRTactiviteiten binnen je lesprogramma. Dat zijn wekelijks minimaal 4 lesuren! Daar bovenop kun je ook nog kiezen voor Melanchthon Masters die in het teken staan van SPRT. Heel veel SPRT dus!

Jong leiderschap

Jong leiderschap Op Melanchthon Schiebroek werken we met de ‘7 Gewoontes’. Deze helpen je om zelfstandig te leren zijn, beslissingen te nemen, in actie te komen en samen te werken met anderen. Want een leider gelooft in zichzelf én in de ander! Op Melanchthon Schiebroek noemen we dat Jong Leiderschap.

Dit zijn de 7 Gewoontes:
1 Wees proactief (jij bent de baas over je eigen leven)
2 Begin met het einde voor ogen (maak eerst een plan)
3 Belangrijke zaken eerst (eerst je werk, daarna pas spelen)
4 Denk win-win (iedereen heeft talenten)
5 Eerst begrijpen, dan begrepen (luister eerst naar de ander voordat je zelf wat zegt)
6 Zoek synergie (samen is altijd beter)
7 Houd de zaag scherp (ontspan regelmatig)

Melanchthon Master

Melanchthon Masters zijn korte leerroutes (4-8 lessen). Docenten van verschillende vakgebieden werken samen. Ze combineren hun vakken en leren je de verbanden tussen de vakken te zien. Het lijkt veel op ‘projecten’ die je van de basisschool kent.
Naast kennis leer je andere vaardigheden die belangrijk zijn voor je schoolloopbaan zoals kritisch denken, problemen oplossen, communiceren, mediawijsheid. We noemen deze vaardigheden ook wel “21ste-eeuwse” vaardigheden.

Stippelijn