Nieuwe leerlingen voor het eerste leerjaar worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor een Melanchthon-school. Dit kunt u voor schooljaar 2024/2025 doen vanaf 18 maart 2024 tot en met 1 april 2024. U gaat dan naar de school van uw keuze en levert daar de unieke code in die u van de basisschool ontvangen heeft. Op de eigen website van de school van uw keuze, leest u hoe dit precies in zijn werk gaat. U leest daar bijvoorbeeld of een afspraak maken nodig is en hoe u dat doet.

Als u dat gedaan heeft, gaat de Melanchthon-school na of uw kind op de school past. Daarvoor kijkt de school naar twee dingen. Komen het advies van de basisschool en het niveau van onderwijs dat de school biedt, overeen? En: Kan de school de ondersteuning bieden die uw kind nodig heeft? In het ondersteuningsprofiel van de school leest u welke ondersteuning een school biedt. Deze vindt u onder andere hier.

Indien meer leerlingen naar een school willen dan dat er plaats is op die school, wordt er geloot. Dat loten gebeurt door een notaris onder regie van het Samenwerkingsverband KoersVO. Gedetailleerde informatie hierover kunt u vinden op Overstaproute voor Ouders – Koers VO.  Voor alle leerlingen zal er plaats zijn. We kunnen helaas, net als andere scholen in Rotterdam en Lansingerland, niet garanderen dat dat altijd op de school zal zijn die uw eerste voorkeur geniet. Indien uw kind niet geplaatst kan worden op een school, wordt u daarover geïnformeerd en wordt hij/zij automatisch aangemeld bij de school van de tweede voorkeur. Het is daarom belangrijk dat u de voorkeurslijst invult.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen