Elke dag komen wij bij elkaar op onze Melanchthon-scholen om mensen te laten groeien en bloeien. Dat doen wij omdat wij geloven in naastenliefde, verbondenheid, optimisme en eigenaarschap. Waarden die zijn ingegeven door onze open christelijke identiteit.

Zijn wie je bent
Op Melanchthon is iedereen welkom, je mag komen zoals je bent. De kracht van Melanchthon zit in de diversiteit. Wij zijn allemaal anders én hebben veel met elkaar gemeen. Wij respecteren wie je bent en verwachten ook dat je de waarden en opvattingen van anderen en onze scholengroep respecteert. Daar maken we met elkaar afspraken over.

Veilig en verantwoordelijk
De scholen van Melanchthon zijn een plek voor persoonlijke groei. Wij geloven in reflectie, dialoog en de verantwoordelijkheid van ieder mens om zijn eigen bestaan vorm te geven. Onze scholen zijn een warme, veilige plek om je te ontwikkelen, of je nu bij ons onderwijs volgt of werkt. Je wordt gehoord, gezien en gesteund. Leerlingen en docenten zijn er voor elkaar. Wij waken over elkaar en geloven dat er over ons gewaakt wordt. Dat geeft vertrouwen.

Jongen speelt piano

Middenin de samenleving
Wij staan middenin onze multiculturele, multimediale en globaliserende samenleving. Tijdens dagopeningen en de lessen, in de wandelgangen, lerarenkamers en buiten de schoolmuren besteden wij aandacht aan de vragen en onderwerpen die ons bezighouden. Van kleine, persoonlijke zaken tot complexe maatschappelijke vraagstukken.

Geluk en gezondheid
Gelukkige mensen op een gezonde aarde; daar doen wij elke dag ons best voor. We houden niet alleen rekening met onze eigen generatie en ons leven hier, maar ook met generaties na ons en mensen uit andere culturen en werelddelen. Ieder mens moet de ruimte hebben om te bestaan en te bloeien. Wij handelen hier zelf naar en geven deze overtuiging door aan onze leerlingen. Onze christelijke identiteit leidt ons hierbij en de verhalen in de Bijbel inspireren ons.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen