De OverstapRoute

Het is een groot avontuur voor iedereen die betrokken is bij de overstap van de basisschool naar de middelbare school. De scholen in Rotterdam en omgeving hebben afspraken gemaakt om de overstap zo goed en eerlijk mogelijk te laten verlopen. In De OverstapRoute lees je welke stappen de basisschool, de middelbare school en ouders dienen te zetten.

Daar komt boven op dat alles dit jaar anders loopt dan we gewend zijn. Zo werd recent bekend dat basisscholen tot 15 maart de ruimte krijgen om de schooladviezen af te ronden. Normaal gesproken is dit voor 1 maart gedaan. Dit betekent dat ook de aanmeldperiode van De OverstapRoute wordt gewijzigd. Ouders mogen hun kind aanmelden tot en met vrijdag 19 maart.

Meer informatie vind je op https://www.koersvo.nl/ouders/de-overstaproute of bekijk de video. We wensen iedereen veel plezier en succes bij het kiezen van een nieuwe school. Natuurlijk ben je van harte welkom bij Melanchthon!

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen