Wij hebben een opdracht die verder strekt dan leerlingen kennis en vaardigheden meegeven. Het diploma van een Melanchthon-school is meer dan het bewijs van een succesvol afgerond eindexamen. Wij gaan verder dan de onderwijsinspectie van ons vraagt. Melanchthon staat garant voor een diploma en een toekomstplan. Met kennis over jezelf, je drijfveren en talenten ga je een vervolgopleiding doen of aan het werk. Met een dosis zelfvertrouwen, een rugtas vol vaardigheden en de eerste levenswijsheden op zak ga je de wereld in.

Willen weten wie je bent
Hoe wij dat doen? Met veel bevlogen docenten, om te beginnen. Mensen die niet alleen warmlopen voor hun vak, maar ook interesse hebben in, en begaan zijn met de mens achter de leerling. Wij willen iedere leerling kennen, zijn/haar talenten opmerken en samen zoeken naar het pad dat bij hem/haar past. Wij willen ook een voorbeeld zijn voor jongeren en delen graag onze levenservaring. Wij nemen de tijd om te praten over wat leerlingen bezighoudt.

Lol in de klas

Wat heeft de wereld te bieden?
Ook bij de bedrijven en organisaties met wie wij samenwerken, krijgen toekomstplannen vorm. Ook zij bieden leerlingen de kans om te ontdekken waar hun interesses liggen, wat zij graag doen, waar ze meer over willen weten. Bijvoorbeeld tijdens excursies, stages en projecten. De vaardigheden die leerlingen opdoen buiten de schoolmuren zijn van grote waarde. Bijvoorbeeld samenwerken, solliciteren, afspraken nakomen of een gesprek aangaan met onbekenden.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen