Leerlingen in groep 8 ontvangen een eindadvies van de basisschool en een unieke aanmeldcode, die gekoppeld is aan een systeem met leerlinggegevens. In de aanmeldperiode in februari/maart (voor concrete data zie: www.koersvo.nl/overstaproute) meldt u uw kind aan op een Melanchthon-vestiging en eventueel andere scholen van uw voorkeur. De Melanchthon-vestiging gaat vervolgens na of uw kind op de school past.

Wanneer uw kind, om welke reden dan ook, niet geplaatst kan worden op onze school, wordt hij/zij automatisch aangemeld bij de school van de tweede voorkeur. Wij verwachten alle leerlingen te kunnen plaatsen.

De Melanchthon-vestigingen in Rotterdam geven voorrang aan leerlingen met een (stief- of pleeg-) broertje of zusje op deze vestiging. Sommige vestigingen hebben aanvullende voorrangsregels, deze vindt u terug op de website van de vestiging. Mocht daarna nog sprake zijn van overaanmelding, dan wordt er geloot.

Meisje met beugel
A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen