Solliciteren, aangenomen worden en inwerken
Heb je interesse in een baan bij Melanchthon? Mooi! Je kunt reageren op een vacature, of ons een open sollicitatie sturen. Ook organiseren we jaarlijks een Meet & Match, waarbij je op een laagdrempelige manier kennismaakt met onze scholen en collega’s.

Solliciteren
Alle sollicitaties verlopen online via Meesterbaan. Ben je geïnteresseerd in een functie op Melanchthon, maar staan er geen vacatures op Meesterbaan? Stuur dan gerust een open sollicitatie naar onze afdeling personeelszaken. We ontvangen graag je CV en motivatiebrief. Wanneer we jouw sollicitatie hebben ontvangen, sturen we je een bevestiging. Wij bekijken je gegevens met interesse en bepalen of je binnen het profiel past van de vacature waarop je solliciteert. Als je een open sollicitatie stuurt, kijken we of er op dat moment een geschikte vacature is en anders houden we, in overleg met jou, je gegevens in portefeuille.

Kennismakingsgesprekken
Bij een positieve beoordeling volgen een (of meer) gesprek(ken). Meestal met de leidinggevende en een aantal collega’s uit het team waar de vacature is ontstaan. Het aantal gesprekken en de inhoud ervan kan per vacature verschillen. Voorafgaand aan de gesprekken ontvang je informatie over de procedure. Het laatste gesprek is altijd een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij sommige vacatures hoort een assessment. In de meeste gevallen vragen we ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) op.

Welkom nieuwe collega!
Zijn we het eens geworden? Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Je ontvangt een aanstellingsbrief en we vragen je enkele formulieren in te vullen om de formele procedure af te sluiten. We nodigen je ook uit voor de Melanchthon kennismakingsdag voor nieuwe medewerkers, zodat je op informele wijze de scholengroep én de collega’s van de andere vestigingen leert kennen.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen