Haal het beste in jezelf en onze leerlingen naar boven

Bij Melanchthon groeien mensen elke dag – leerlingen én docenten. Dat gebeurt op vele vlakken: kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Wij leren van elkaar en met elkaar. Ons onderwijs gaat over meer dan cijfers en prestaties, kennis en cognitieve vaardigheden. Ons onderwijs gaat vooral ook over het leven. Wie ben je en wie wil je worden? Welk pad kies je?

Wij zetten alle kennis en ervaring die we samen hebben in om de school en ons onderwijs steeds beter te maken. Om leerlingen en elkaar te laten groeien. Het gaat er niet om of je de beste bent. Het gaat erom of je beter bent dan gisteren.

Meet & Match 2022

Op dinsdag 22 maart stonden de deuren van Melanchthon Wilgenplaslaan wagenwijd open voor potentiële nieuwe collega’s. Met plezier zette het hele team daar hun beste beentje voor tijdens een verrassende en inspirerende Melanchthon Meet & Match. De deelnemers namen een kijkje achter de schermen van de verschillende scholen van Melanchthon. Ontzettend leuk dat we op deze manier persoonlijk kennis konden maken!

Vincent Haringa trapte de avond af met een warm welkom en wist de deelnemers goed te informeren over de visie en werkwijze van Melanchthon en het CVO. Stephan Rothuizen wist hen te boeien met een korte pitch over de Opleidingsschool Rotterdam (OSR), Melanchthon Academie en ons BSL-traject waarin we nieuwe collega’s intensief ondersteunen.

Waarna de directieleden van de verschillende scholen het stokje overnamen en met deelnemers in gesprek gingen over wat hun school zo bijzonder maakt. Iedere school is anders en om de juiste match te maken is het belangrijk te weten of je bij elkaar past. Dat konden de deelnemers zeker toetsen bij de (vak)docenten die zij in de ronde daarna spraken. Over het onderwijs, het vak en hoe Melanchthon zich als werkgever onderscheidt. Er was alle gelegenheid voor het stellen van vragen.

Natuurlijk werd er onder het genot van een hapje en drankje nog even nagepraat. Als zelfs dan de avond toch nog te kort blijkt te zijn dan praten we later toch gewoon verder. Ook dat kan! Kortom het was een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar.

Wellicht dat wij elkaar dan de hand schudden?

Korte video impressie Meet & Match

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen