Melanchthondag

Rond de klok van negenen verzamelden de collega’s van alle Melanchthonscholen zich donderdag op het terrein van Melanchthon De Blesewic voor een bijzondere dag. Een dag om bijeen te komen, elkaar weer te ontmoeten en met elkaar in verbinding te staan: de Melanchthondag!

Natuurlijk begonnen we deze dag met een heerlijk bakje koffie of thee mét wat lekkers, om daarna plaats te nemen voor de inspirerende lezing ‘Ik kies voor mijn talent’ van Luk Dewulf. Gelukkige en zelfverzekerde jongeren, dat wenst toch iedereen? Maar hoe kunnen wij als onderwijsprofessionals hierbij helpen? “Focus op hun passie en wat ze kunnen, in plaats van te kijken naar waar ze minder sterk in zijn. Want tenslotte is niemand perfect” zegt Luk. Als je wil werken aan talent van kinderen is het belangrijk om eerst te werken aan jouw talent. Door te doen waar je goed in bent, laad je niet alleen voortdurend je batterijen op, het bezorgt je ook een positief zelfbeeld, meer veerkracht en zelfvertrouwen.

Na de lezing was het tijd voor één van de leuke, informatieve, sportieve of creatieve workshops die op onze Melanchthondag werden georganiseerd. En er viel wat te kiezen… workshops als yoga, karate, veerkracht, salsa dansen, graffiti spuiten, diversiteit en inclusie, sieraden maken, kansengelijkheid, Djembé, een workshop judo door Marhinde Verkerk of wat dacht je van samen vlammen in de workshop vuurspuwen! De workshop ‘Pimp je paastak’ werd verzorgd door Charlotte Schouten, een student van Lentiz mbo Oostland in Bleiswijk als examenopdracht. Een mooi voorbeeld van talent tot bloei laten komen!

De Melanchthondag werd na de workshops afgesloten met een foodtruckfestival. Bij diverse foodtrucks kon men genieten van een lekker drankje en heerlijke smaakmakers. Van hamburgers tot Surinaams streetfood en voor de liefhebbers van zoete gerechten heerlijke Franse crêpes en Spaanse churros. De zon liet het een beetje afweten op deze verder prachtige dag… maar het stralend team van Melanchthon laat zich niet kennen en danst dan in de regen! Op deze toppers mag je best trots zijn toch?

Korte video impressie Melanchthondag
A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen