Naar de brugklas: aanmeldperiode van 20 februari t/m 17 maart 2023

Elk kind verdient een succesvolle schoolcarrière. Een soepele overstap van de basisschool naar de middelbare school is hierin een belangrijk onderdeel. Het is een groot én spannend avontuur. Voor de groep 8 leerlingen, hun ouders/verzorgers en voor iedereen die betrokken is bij de overstap van de basisschool naar de middelbare school.

De scholen in Rotterdam en omgeving hebben afspraken gemaakt om de overstap zo goed en eerlijk mogelijk te laten verlopen. De OverstapRoute zorgt voor duidelijkheid voor alle betrokkenen. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat alle kinderen een goede overstap maken naar een middelbare school die past bij hun wensen en kwaliteiten.

Op Melanchthon kun je onderwijs volgen op vwo-, havo- en vmbo-niveau.

Ben je enthousiast over één van onze scholen en wil je je bij ons aanmelden? Leuk! Op de pagina aanmelden en toelaten lees je hoe dit precies gaat. Aanmelden voor schooljaar 2023/2024 is mogelijk in de periode 20 februari tot en met 17 maart 2023.

We wensen iedereen veel plezier en succes bij het kiezen van een nieuwe school.

Natuurlijk ben je van harte welkom bij Melanchthon!

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen