Technasium Melanchthon Bergschenhoek gaat uitdaging aan

Ramon Knoester (CLEAR RIVERS) gaf meer dan 500 leerlingen van zeven verschillende scholen in Nederland een pittige uitdaging: denk na over innovatieve en duurzame manieren om de Plasticvanger te verbeteren en richt je daarbij op het slimmer en effectiever verzamelen van afval uit het water. Dit gebeurde in het kader van een jaarlijks educatieproject van het Maritiem Museum Rotterdam. Met deze uitdaging en de steun van de scholen met hun slimme denkers, kunnen we bewustwording verhogen over een van de meest urgente uitdagingen: plasticvervuiling.

Leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek twijfelden niet en gingen aan de slag. In totaal zijn er meer dan 170 verschillende ideeën gepresenteerd. Na de presentatieronde zijn er zeven finalisten geselecteerd. Daarnaast zijn er wild cards voor teams, die volgens de jury een extra kans verdienden in de finale. Twee teams van Technasium Bergschenhoek zitten in de finale!

Amy, Chayenne, Floris en Olivia, bedachten een slimme plastic arm:


Britt, Eline en Rens hebben een wildcard gewonnen met hun parachute arm: 

De finale zal morgen plaatsvinden op de RDM Campus. Het idee van de winnaar wordt onthuld in Maritiem Museum Rotterdam. Wij wensen hen veel succes en zijn super trots!

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen