Twee scholen van Accent en Melanchthon doen mee aan TechTown

In 2030 stoot Rotterdam vijftig procent minder broeikasgassen uit en in 2050 is de stad klimaatneutraal. Dat is een hoge ambitie. TechTown slaat de brug tussen die plannen en de toekomst van jongeren, samen met scholen, bedrijven, instanties en de gemeenten. Vier CVO-scholen doen mee aan TechTown.

In TechTown – met de slogan: ‘Jij maakt het nieuwe Rotterdam’ – werken de regio Rotterdam en Sterk Techniek Onderwijs (STO) nauw samen. STO is een landelijk programma dat meer leerlingen wil interesseren voor opleidingen en banen in de techniek en technologie. Jongeren worden via TechTown daarbij ook geïnteresseerd voor het klimaat, duurzaamheid en circulaire economie. TechTown daagt hen uit gezamenlijk alle plekken aan te pakken waar verandering nodig is. De haven en de industrie, en aspecten als mobiliteit, energieproductie, en de economie en de leefbaarheid van de stad Rotterdam.

STO Rotterdam-Noord beet medio 2020 het spits af met Techtown. Inmiddels zijn er al vele mooie resultaten geboekt, zie techtown.nu

TechniekLocaties

De CVO-scholen Accent Delfshaven, Accent Centrum, Melanchthon Kralingen en Melanchthon Wilgenplaslaan maken deel uit van STO Rotterdam-Noord. Zij zijn zogeheten TechniekLocaties, plekken waar jongeren kennis kunnen maken met nieuwe technologieën en waar enthousiaste mensen hen warm maken voor techniek.

Inmiddels is er een mooi filmpje over techniek op Melanchthon Kralingen.
Bekijk de Techtown video:

Zelf bijdragen

De onderwerpen om met leerlingen te werken aan klimaatverandering en duurzaamheid liggen dicht bij hun belevingswereld. Zo voelen leerlingen wat zij kunnen betekenen als ze daaraan bijdragen.

Met andere woorden: door bewust te kiezen voor een vervolgopleiding en/of beroep in deze richting kunnen ze zelf bijdragen om de klimaatdoelen van hun eigen Rotterdam te behalen. Hoe mooi is dat!

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen