Upside Down

Social media zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Hyves en Partypeeps zijn allang verleden tijd, Twitter en Facebook hopeloos verouderd. Instagram, Snapchat en TikTok, dat zijn dé social media van deze tijd!

Een auto is enorm handig om je te verplaatsen, maar wie niet weet hoe je een auto moet besturen, is een gevaar op de weg. Daarom heb je er een rijbewijs voor nodig.

Voor social media heb je niet zo iets: iedereen kan een account aanmaken en iedereen kan communiceren met iedereen. Superhandig! Social media zijn hele mooie middelen om iets over jezelf te delen en met anderen in contact te komen… maar dan moet je ook weten hoe dat veilig en verantwoord kan!

Terwijl leerjaar 1 op school een projectdag had over mediawijsheid, stapte leerjaar 2, met een coronatoegangsbewijs, in de bus naar Amsterdam. Zij hielden op straat diverse straatinterviews met voorbijgangers over social media en liepen daarna binnen in het Upside Down Museum. Een museum dat mede is opgericht door influencer Anna Nooshin en vol zit met grappige reallife filters en effecten.

Om gelijk in de stemming te komen, liepen we door een ronde gang, waarin alles draaide. Of toch niet? De leerlingen van Melanchthon Kralingen namen een sprong in de ballenbak, hingen ondersteboven in een wc-pot (!) en stapten een heus vliegtuig in. Of… niets is wat het lijkt! Maar, de lol was zéker echt…

Ben je benieuwd naar meer foto’s en filmpjes, check dan het fotoalbum.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen