We zijn weer begonnen!

De leerlingen van Melanchthon De Blesewic van leerjaar 3, 4 en 5 begonnen het jaar met een enorme uitdaging. Niet rustig opstarten, maar direct vol aan de bak tijdens de 24-uurs challenge van ‘Meet the Marines’. Leerlingen werden uitgedaagd om zes missies te volbrengen voor de grote finale. Dit kon alleen bereikt worden door toewijding, verbinding en kracht, de drie kernwaarden van het korps mariniers. Ze leerden zichzelf en elkaar als groep nog beter kennen en leerden dat ieders kwaliteit en talent waardevol is om gezamenlijk een missie te volbrengen.

Het was voor de jongens en meiden niet alleen een fysieke beproeving maar ook mentaal werden zij uitgedaagd. Ze werden uit hun comfortzone gehaald, waren genoodzaakt door te zetten en vol te houden. Dit gebeurde soms door een zetje in de goede richting door een van de gemotiveerde en enthousiaste mariniers.

Met trots werden onze kanjers na de Finex (final exercise) onthaald door ouders waarna ze moe, voldaan en met opgeheven hoofd huiswaarts keerden. De leerlingen hebben een geweldige prestatie geleverd met elkaar en met onze docenten!

Lees in dit artikel van Rijnmond hoe de leerlingen hun grenzen hebben verlegd.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen