Melanchthon is een open christelijke scholengemeenschap met ruim 5.700 leerlingen en ruim 500 medewerkers. We hebben acht scholen in Rotterdam Noord, Rotterdam Schiebroek, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. We hebben alle niveaus in huis, van vmbo-basis tot gymnasium, in heel verschillende omgevingen. Ook voor docenten is er altijd een Melanchthon-school die bij je past en waar je verder kunt groeien.

Ons onderwijs gaat over meer dan cijfers en prestaties, kennis en cognitieve vaardigheden. Ons onderwijs gaat vooral ook over het leven. Wie ben je en wie wil je worden? Welk pad kies je? Je voelt je hier welkom, gehoord en gesteund. Wij vinden een goede dialoog met leerlingen, ouders, docenten en de onderwijsinspectie belangrijk en zetten ons daarvoor in!

Sterk met je team

Onderwijs geven is prachtig en ingewikkeld tegelijk. Een goed team om je heen is daarom van groot belang. Om al die mooie ervaringen te delen, inspiratie te vinden en te groeien. Maar ook: een vangnet voor frustraties, vragen en twijfels én een groep waar je vertrouwen krijgt. Daarom investeren we in alle schoolteams. Bijvoorbeeld met een gezamenlijke dagstart op school, maatjes voor docenten, coaching, intervisie en inspiratiedagen.

Aandacht
Maar vooral: met aandacht. Wie ben jij, wat kun je, wat wil je, waar word je gelukkig van en wat heb je nodig om goed te functioneren? Hoe hou jij balans tussen werk en privé? Wij willen iedere collega kennen, jouw talenten opmerken en je de plek bieden die bij je past. Want docenten met wie het goed gaat en die plezier hebben in hun werk hebben leerlingen en collega’s veel te bieden.

Samen eigenaar
Wij zetten alle kennis en ervaring die we samen hebben in om de school en ons onderwijs steeds beter te maken. Om leerlingen en elkaar te laten groeien. We zoeken elkaar op, luisteren naar elkaar, leren van elkaar en helpen elkaar. Jij bent mede-eigenaar van de school en het onderwijs. Samen maken we Melanchthon!

Leren van en met elkaar

Als onderwijsprofessionals zijn we altijd bezig met onze eigen ontwikkeling ten behoeve van de leerling én onszelf. Bij Melanchthon kijken we verder dan jouw prestaties, kennis en cognitieve vaardigheden. We kijken graag naar wie je bent als mens en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Daarbij horen openheid en reflectie: over wie we zijn, wat we kunnen en willen, wat we nodig hebben, wat goed gaat en wat beter kan. In zo’n eerlijke, respectvolle sfeer is het prettig werken en komt iedereen tot bloei.

In beweging blijven
Wij leren van en met elkaar: in ons team, van collega’s op andere vestigingen en van externen. Wij moedigen je aan iets niet zeker te weten en op onderzoek uit te gaan. Bijvoorbeeld door bij elkaar in de les te kijken en feedback te krijgen. Mee te doen met de workshops en trainingen van de CVO Academie en Melanchthon Academie. Of over te stappen naar een andere vestiging om jezelf weer uit te dagen, een nieuwe wereld te leren kennen of door te groeien. Je leidinggevende en de mensen van HR staan voor je klaar om je te begeleiden bij je loopbaanstappen.

Voor startende leraren
De eerste jaren als leraar zijn kwetsbaar en vormend. Je zoekt naar jouw manier om orde te houden in de klas, leerlingen te motiveren en jouw plek in het team. Tegelijk kun je een stevige basis leggen voor je verdere professionele loopbaan. Melanchthon ondersteunt jou graag. In drie jaar begeleiden we je van een startende naar basisbekwame leraar. De vestigingsdirectie en schoolopleider stimuleren jou en helpen jou. Daarnaast kun je rekenen op intervisie en trainingen via de CVO Academie (o.a. persoonlijke effectiviteit en ‘mentoraat dat staat’).

Opleidingsscholen
Alle Melanchthon-scholen zijn officiële opleidingsscholen Rotterdam (OSR). Dat betekent dat we nauw samenwerken met de lerarenopleidingen in Rotterdam. Startende leraren kunnen daarom rekenen op ervaren begeleiders en onze schoolteams zijn blij met jouw frisse blik op onderwijs en de school!

Onderwijs waaraan jij wilt werken

Melanchthon bestaat uit acht scholen met elk een eigen identiteit en leerlingpopulatie. We hebben alle niveaus in huis, van vmbo-basis tot gymnasium. Wil je vooral theorielessen of praktijklessen geven? Wil je je vakkennis of ook vaardigheden overdragen? Wil je jouw sectie ontwikkelen of spring je liever op een rijdende trein? Er is altijd een Melanchthon-school die bij je past, waar je je thuis voelt en waar je verder kunt groeien. De collega’s van de vestigingen en HR gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Of kom eens een dag meelopen!

Een wereld waar jij wilt werken

Onze scholen liggen in het stadse Rotterdam en het landelijke Lansingerland. We hebben acht scholen in Rotterdam Noord, Rotterdam Schiebroek, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. We staan dus ten dienste van een uiteenlopende groep leerlingen met heel diverse achtergronden, vragen en behoeften. Dat maakt Melanchthon zo mooi: we hebben veel gemeen en leren van onze verschillen! Er is altijd een Melanchthon-school die bij je past, waar je je thuis voelt en waar je verder kunt groeien. Welke wijken en leerlingen spreken jou aan? De collega’s van de vestigingen en HR gaan graag met je in gesprek. Of kom eens een dag meelopen!

Betrokken christelijk, voel je thuis

Elke dag komen wij bij elkaar op onze Melanchthon-scholen om mensen te laten groeien en bloeien. Dat doen wij omdat wij geloven in naastenliefde, verbondenheid, optimisme en eigenaarschap. Waarden die zijn ingegeven door onze open christelijke identiteit.

Zijn wie je bent
Op Melanchthon is iedereen welkom, je mag komen zoals je bent. De kracht van Melanchthon zit in de diversiteit. Wij zijn allemaal anders én hebben veel met elkaar gemeen. Wij respecteren wie je bent en verwachten ook dat je de waarden en opvattingen van anderen en onze scholengroep respecteert. Daar maken we met elkaar afspraken over.

Veilig en verantwoordelijk
De scholen van Melanchthon zijn een plek voor persoonlijke groei. Wij geloven in reflectie, dialoog en de verantwoordelijkheid van ieder mens om zijn eigen bestaan vorm te geven. Onze scholen zijn een warme, veilige plek om je te ontwikkelen, of je nu bij ons onderwijs volgt of werkt. Je wordt gehoord, gezien en gesteund. Leerlingen en docenten zijn er voor elkaar. Wij waken over elkaar en geloven dat er over ons gewaakt wordt. Dat geeft vertrouwen.

Middenin de samenleving
Wij staan middenin onze multiculturele, multimediale en globaliserende samenleving. Tijdens dagopeningen, in de lessen, in de wandelgangen, lerarenkamers en buiten de schoolmuren besteden wij aandacht aan de vragen en onderwerpen die ons bezighouden. Van kleine, persoonlijke zaken, tot complexe maatschappelijke vraagstukken.

Geluk en gezondheid
Gelukkige mensen op een gezonde aarde; daar doen wij elke dag ons best voor. We houden niet alleen rekening met onze eigen generatie en ons leven hier, maar ook met generaties na ons en mensen uit andere culturen en werelddelen. Ieder mens moet de ruimte hebben om te bestaan en te bloeien. Wij handelen hier zelf naar en geven deze overtuiging door aan onze leerlingen. Onze christelijke identiteit leidt ons hierbij en de verhalen in de Bijbel inspireren ons.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen