De Bibliotheek op School ken je misschien wel van je basisschool. Omdat lezen belangrijk is, zijn wij in schooljaar 2022-2023 begonnen met de Bibliotheek op School. Dit houdt in dat we samen met jullie veel aan lezen en leesactiviteiten gaan doen. Eerst hebben we in onze eigen aula mooie boekenkasten neergezet en die vervolgens gevuld met (méér dan 1.000) prachtige boeken, speciaal voor jullie.

Daarnaast hebben we een leesconsulent op school, die jou (en ons) helpt met het zoeken van boeken die bij jou passen.

Activiteiten

We doen ook mee aan verschillende activiteiten van de grote bibliotheek. Zo doen we met leerjaar 1 en 2 de boekenroof in de grote bibliotheek in het centrum en met leerjaar 1 doen we mee aan de regionale voorleeswedstrijd. Daarnaast proberen we in de lessen zelf iets leuks te doen met de boeken die jullie gedurende het jaar zullen lezen.

Lidmaatschap

Aan het begin van de brugklas kun je lid worden van de centrale bibliotheek, dat regelen wij op school voor jou. Vervolgens kun je met de handige app die we hebben,  heel makkelijk boeken reserveren bij een bibliotheek jou in de buurt. Met deze app kun je ook precies bijhouden welke boeken je gelezen hebt. En het leuke is: je kunt ook boeken aanraden aan andere lezers!

In de komende jaren wordt onze eigen bibliotheek uitgebreid met steeds meer leuke boeken. En dat is heel fijn, want het is de bedoeling dat we elke dag tijd besteden aan het lezen van boeken. Dat hoeven niet altijd ‘echte’ leesboeken te zijn, je mag ook een stripboek of een informatief boek kiezen.

Vanaf 18 maart t/m 1 april kan dagelijks worden aangemeld voor leerjaar 1. Maak alvast een afspraak!

Benieuwd naar onze school? Kom langs of bekijk onze promotievideo met Guillaumey en Candace!