Op Melanchthon Wilgenplaslaan vinden wij het belangrijk dat je niet alleen leert met boeken, maar ook door te doen en door te ervaren. We vinden ook dat school leuke vakken moet hebben en dat jij jouw talenten moet kunnen ontdekken en ontwikkelen. In leerjaar 1 en 2 zijn er talent-uren. Je kunt kiezen uit 6 verschillende vakken die bij jou passen.

Dans

Vind je dansen leuk of wil je in de toekomst misschien wel naar de Lucia Marthas dansaccademie? Bij het talent-uur dans krijg je les van een professionele dansdocent. Tijdens de lessen leer je verschillende dansstijlen en werk je aan verschillende choreografieën. Samen met de andere leerlingen in de dansgroep bereid je een dans voor die je uiteindelijk op het podium in de aula mag presenteren!

Media & Design

Bij het Talent-uur Media & Design leer je op een leuke manier om te gaan met allerlei digitale apparaten en programma’s. Op onze mooie Apple computers krijg je les in Photoshop, je maakt een animatiefilmpje of misschien wel een heuse speelfilm! Vind je fotograferen leuk? Je leert hoe je moet omgaan met een camera, hoe je de foto’s kunt bewerken en zelfs digitaal tekenen komt voorbij! Media & Design staat garant voor veel plezier!

Muziek

Bij het Talent-uur muziek, gaan de muziekliefhebbers met een instrument naar keuze aan de slag. Met behulp van de docent, elkaar en YouTube leer je spelen op drums, piano, gitaar, elektrische- of basgitaar, drumcomputer en DJ sets. Je kan ook zingen of een liedje schrijven. Je gaat verder werken aan een zelfgekozen liedje of muziekstuk. Ook kan je je eigen muziek opnemen en produceren. Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig aan de slag gaat. Er zijn leerlingen die zelfs samen jammen. Dit is wel hard werken, maar superleuk!

Sport

Naast de uren bewegingsonderwijs kunnen leerlingen in het eerste en tweede leerjaar kiezen voor nog meer sport! Iedere week staan er bij het Talent-uur Sport andere sportieve activiteiten centraal. Er wordt o.a. kennis gemaakt met “nieuwe” sporten als flagfootball, fitness en freerunning. Daarnaast is er ook een buitenprogramma waarin leerlingen leren werken met een kaart en kompas, een survivalbaan bouwen en andere buitensportactiviteiten doen. Leerlingen die het leuk vinden om extra te sporten of er over denken om naar MBO Sport & Bewegen te gaan zitten bij dit Talent-uur goed!

Mode

Het Talent-uur Mode  gaat niet alleen om een mooie broek of een leuk shirt. Natuurlijk is het belangrijk om er goed uit te zien en uiteraard leer je bij dit Talent-uur wat wel en wat niet bij elkaar past. Kleding moet gemaakt worden en dat is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Je leert een ontwerp te maken, een patroon te tekenen, de maat berekenen en natuurlijk het kledingstuk in elkaar zetten. Je gaat tijdens deze lessen ook kijken naar mode; wanneer en waarom is iets en de mode en hoe komt dat? Als je graag bezig bent met je handen dan is dit Talent-uur iets voor jou.

Koken

Op Melanchthon Wilgenplaslaan leer je bij het Talent-uur koken, koken met verse producten. Deze zijn niet alleen lekker, maar ook heel erg gezond. Daarnaast leren ze nieuwe producten en gerechten kennen. Bij het talent-uur koken leer je goed samenwerken met andere leerlingen. Je gaat namelijk in een groepje aan de slag met een gerecht. Er wordt gesneden, gekneed, gekookt, gebraden, gebakken, gegeten en opgeruimd. En het mooie is, iedereen doet mee en het is ook nog eens gezellig! Aan het einde van het talent-uur eten we de maaltijden die we hebben gemaakt samen op. De recepten worden bewaard in een mapje en kun je natuurlijk mee naar huis nemen!