De decaan op Melanchthon Wilgenplaslaan begeleidt de leerlingen uit leerjaar 4 naar een vervolgopleiding die het beste bij hen past.
Het zijn voornamelijk de leerlingen uit klas 4 die met het decanaat te maken krijgen. De decaan doet zijn werk gedurende het gehele schooljaar. Het is aan te raden om op tijd na te denken over de juiste vervolgopleiding. Je kunt dus al in september bij de decaan terecht voor hulp, advies en ondersteuning bij het maken van jouw keuze. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden en te helpen organiseert de decaan uitstapjes naar verschillende MBO-scholen, scholenmarkten en bedrijven. Op die manier kun je makkelijker de goede keuze maken.

 

Praktische Sector Oriëntatie

fotobrandweerIn het tweede leerjaar krijgen de leerlingen Praktische Sector Oriëntatie. Bij dit vak ontdekken de leerlingen samen met de beroepsgerichte docenten welke beroepen je kunt doen in de sectoren Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn.

Er komen mensen uit het werkveld op school maar de docenten nemen de klassen ook mee naar bedrijven buiten school. Op die manier kunnen de leerlingen een goede keuze maken voor het beroepsgerichte profiel in leerjaar 3.