Als we er samen met jou tijdens de lessen achter komen dat je een bepaald onderwerp of een bepaald vak moeilijk vindt dan helpen we jou graag! Dat kan bijvoorbeeld bij een bijles van een vakdocent, tijdens de flexuren Nederlands, Engels of wiskunde, tijdens het huiswerkbegeleidingsuur óf bij de gratis bijlessen verzorgd door Eureka Teachings. Iedere donderdagmiddag zijn de bijlesdocenten van Eureka Teachings aanwezig op Melanchthon Wilgenplaslaan. Én natuurlijk hebben de bijlesdocenten goed contact met de docenten en mentoren zodat jij zo goed mogelijk wordt ondersteund.

Wie is Eureka Teachings?

Ongeveer 2000 jaar geleden had meneer Archimedes (wiskundige, natuurkundige, sterrendeskundige en uitvinder) de wet van Archimedes ontdekt. Hij was zo blij dat hij driemaal ‘Eureka’ riep. Dit is Grieks voor: ‘ik heb het’. Bij Eureka Teachings streven wij ernaar dat de jongeren vaak een EUREKA moment zullen beleven! Eureka Teachings staat voor onderwijs, begeleiding en zorg en is door twee jonge docenten opgericht. Het doel van Eureka Teachings is om het maximale uit de leerlingen te halen.

Wat maakt Eureka Teachings uniek?

Eureka Teachings werkt met jonge docenten die affiniteit hebben met de doelgroep kinderen, jongeren en jong volwassenen. Dit doen wij door jongeren te betrekken bij de vakken en dit aan te laten sluiten bij hun belevingswereld. Creativiteit, innoverende onderwijstechnieken, onbewust leren bewust maken en enthousiasme zijn dan ook van essentieel belang om die binding met de doelgroep te waarborgen.
Eureka Teachings biedt de leerlingen van Melanchthon Wilgenplaslaan zowel individuele bijles als klassikale bijles aan. Tijdens de individuele bijlessen wordt in samenspraak met de ouders, docenten en mentoren bekeken naar de behoefte van de leerling. Vervolgens wordt er een leerdoel voor de leerling bepaald in combinatie met een persoonlijke ontwikkelingsplan. Tijdens de klassikale bijlessen wordt er een specifiek onderwerp behandeld. Bijvoorbeeld EDC-lessen (Eureka Doel Challenge), studievaardigheden en het behandelen van allerlei complexe educatieve onderwerpen.

Vanaf 18 maart t/m 1 april kan dagelijks worden aangemeld voor leerjaar 1.

Benieuwd naar onze school? Kom langs of bekijk onze promotievideo met Guillaumey en Candace!