Geschiedenis Melanchthon Prinses IreneMelanchthon is ontstaan uit een fusie tussen twee scholengemeenschappen: het Christelijk College Henegouwen en het Melanchthon College. De geschiedenis van sommige van onze vestigingen gaat al terug tot 1901! Melanchthon is dus een naam om trots op te zijn. Philippus Melanchthon was classicus en theoloog en speelde een rol in de reformatie, naast mensen als Luther en Calvijn. Hij was een onderwijsman in hart en nieren en een van de grondleggers van het moderne onderwijs in Europa. Hij stichtte scholen, ontwierp leerplannen en opleidingen en vernieuwde het onderwijs in Duitsland op tal van punten.

 

Geschiedenis Melanchthon Prinses IreneGeschiedenis Melanchthon Prinses IreneMelanchthon Prinses Irene is begin jaren ’70 ontstaan in Rotterdam-Schiebroek aan de Teldersweg 90 als Prinses Irene School. Eerst als L.E.A.O., daarna als VBO, om vervolgens een school voor VMBO te worden. Sinds 1994 is Prinses Irene onderdeel van Melanchthon. Ondanks al deze veranderingen is Melanchthon Prinses Irene altijd een school gebleven waar economische en commerciële vakken centraal hebben gestaan. In 2015 heeft de grootste verandering in de geschiedenis van de school plaatsgevonden; de verhuizing naar een nieuw gebouw aan de Wilgenplaslaan in Rotterdam-Schiebroek.

Geschiedenis Melanchthon Prinses IreneMet de bouw werd gestart in september 2014. Onder toeziend oog van de leerlingenraad werd de eerste paal geslagen. Later die maand werd in aanwezigheid van het voltallige personeel door een aantal leerlingen een tijdcapsule begraven. Deze bevindt zich onder de vloer van het huidige muzieklokaal. In juni 2015 werd het gebouw opgeleverd. Daardoor kon de diploma-uitreiking van 2015 plaats
vinden in de gloednieuwe aula. De leerlingen die vier jaar in het oude gebouw aan de Teldersweg les hadden gehad ontvingen als eerste examenjaar hun diploma in het nieuwe gebouw.
Augustus 2015 zal de geschiedenis ingaan als de maand waarin het gebouw voor het eerst doorDSC_0028_klein de leerlingen en docenten gebruikt werd. Op 15 oktober 2015 werd het gebouw door de wethouder van onderwijs officieel geopend.

Op deze plek aan de Wilgenplaslaan zal de school zeker haar geschiedenis verder schrijven.