Introductie

melanchthon_wilgenplaslaan_echt_mooij_fotografie-drukwerk-72We organiseren aan het begin van het schooljaar in leerjaar 1 een kennismakingsmiddag voor jullie. Op deze middag maak leer je je mentor en natuurlijk je nieuwe klasgenoten kennen . De introductiedagen zijn bij ons heel gezellig, door verschillende activiteiten raken we aan elkaar gewend en maak je snel nieuwe vrienden en vriendinnen.

Kennismakingsavond

Het contact met jullie ouders vinden we heel belangrijk en daarom hebben we op de eerste schooldag een leerling-ouder-mentor- kennismakingsavond. Jij en je ouders/verzorgers krijgen informatie en weten precies wat ze van ons kunnen verwachten in dit schooljaar.

Rekening houden met elkaar
Bij ons op school gaan we respectvol met elkaar om. Dit doen we door lessen te organiseren uit de methode ‘Voel je Sterk”. Tijdens het pestproject en ook in het mentoruur met de lessen uit de methode ‘Leefstijl’ leren we elkaar hoe we het beste met elkaar om kunnen gaan. Belangrijkst is hierbij: ‘rekening houden met elkaars  gevoelens’. Meer informatie over het Melanchthon anti-pestbeleid vindt u hier.

Taakspel
In het voortgezet onderwijs wordt van je verwacht dat je zelfstandig in een groepje kunt werken. Dit wordt geoefend tijdens ‘het Taakspel’. Dan wordt er zelfstandig gewerkt met de klassenregels.

Faalangstreductietraining
We besteden ook aandacht aan faalangst. Hiervoor hebben we de faalangstreductietraining. Je leert tijdens die training om te gaan met je faalangst. Voordat je hieraan mee kunt doen, word je gescreend aan de hand van een vragenlijst en een gesprek.

Huiswerk
Op onze school krijg je huiswerk, dit kan maakwerk en/of leerwerk zijn. Daarnaast krijg je elke week een lesur extra rekenen en taal. Het huiswerk is ook thuis voor jou en je ouders te zien in It’s Learning, je kunt daar elk moment van de dag inloggen om te kijken wat je moet doen. Als je moeite hebt met het maken of organiseren van je huiswerk kun je gebruik maken van de huiswerkbegeleiding. Het belangrijkste is namelijk dat jij overgaat naar het volgende leerjaar.

Projectdagen
In dit leerjaar organiseren we spetterende projectdagen waarop je heel veel leert over een bepaald onderwerp. Aan het eind van het schooljaar kan het schoolreisje niet ontbreken! Want dan gaan we gezellig heel de dag naar een pretpark.

 

Meer informatie over leerjaar 2