Leerjaar 3 is het eerste jouw eerste jaar in de bovenbouw. Dat betekent dat je bezig bent met de beroepsgerichte vakken van de sector waarvoor je gekozen hebt; Economie & Ondernemen of Zorg & Welzijn. Je krijgt in vergelijking met leerjaar 1 en 2 een hoop nieuwe vakken.

Stage
Aan het einde van het derde leerjaar doe je een beroepsgerichte stage bij een bedrijf of instelling die past bij je gekozen sector. Je werkt dan twee weken lang de hele dag bij een bedrijf en bent dan niet op school. Er komt altijd iemand van school langs om te kijken hoe het gaat. Je moet zelf een goede stageplek vinden. Als je geen stageplek kunt vinden, kan Champs on Stage je daarbij helpen.

Examen
img_7600_kleinIn leerjaar 3 doe je voor je beroepsgerichte vak examen. Het examen voor de theoretische vakken doe je gewoon aan het einde van het vierde leerjaar. Als je je examen in het derde jaar haalt kun je in het vierde leerjaar kiezen voor een van de drie beroepsgerichte uitstroomprofielen; Ondernemen, Welzijn of Sport. Je hebt dan een diploma met examenvakken uit verschillende sectoren.

CKV
CKV betekent Culturele Kunstzinnige Vorming. Bij dit vak krijg je met je klas theaterworkshops en bezoek je samen met je docenten en klasgenoten een leuke theatervoorstelling. Verder maak je een verslag van een bezoek aan de bioscoop en van een bezoek aan museum dat jij leuk vindt.

 

Bekijk hier de Melanchthon Wilgenplaslaan Loopbaan brochure en lees alles over het beroepsgerichte programma!