Kunst als brug tussen Melanchthon Wilgenplaslaan en Schiebroek

De school de wijk in en de wijk de school in’, is de visie van kunstdocent mevrouw de Pater van Melanchthon Wilgenplaslaan.

Op creatieve wijze bouwt mevrouw de Pater een brug tussen de school en de wijk Schiebroek, zodat het werk van de leerlingen betekenis krijgt. Leerlingen van Melanchthon Wilgenplaslaan maakten samen kunst met bewoners van woonzorglocatie Laurens Borgsate in Schiebroek.

In samenwerking met de heer Liu, cultuurcoach bij Museum Boijmans Van Beuningen, startte mevrouw de Pater het project ‘HOI SCHIEBROEK’. Ze pitchte het project bij Cultuur Concreet en ontving hiervoor subsidie.

Kunstobject Maya
‘HOI SCHIEBROEK’ draait om het kunstobject Maya uit Het Depot van Boijmans van Beuningen. ‘Maya is een kloeke Scandinavische vrouw die op zoek is naar een partner. Aan de leerlingen en bewoners de opdracht om die partner samen te creëren’, vertelt mevrouw de Pater. Gezamenlijk maakten ze kunstobjecten, die vervolgens door de deskundigen van Het Depot onder de loep worden genomen. De deskundigen koppelen de gemaakte objecten aan bestaande kunstwerken, waardoor er een hele ‘kunstfamilie’ rondom Maya ontstaat.

‘Toen de leerlingen de opdracht hoorden, vonden zij het in eerste instantie grappig en gek’, vertelt mevrouw de Pater. ‘Het project werd echter serieus uitgevoerd zodra zij met de bewoners van Borgsate aan het werk gingen. De bewoners waren erg enthousiast over de opdracht en de leerlingen luisterden op hun beurt geïnteresseerd naar alle verhalen.’

Tentoonstelling
Op 11 juni hielden de docenten samen met een aantal leerlingen een kunstworkshop voor de wijk. Op 20 juni worden alle kunstobjecten tentoongesteld op school. De kunstenaars uit Borgsate zullen daarbij ook aanwezig zijn.

Benieuwd naar de tentoonstelling? Van harte welkom op 20 juni tussen 14.00-17.00 uur. Meer informatie:
melanchthon.nl/wilgenplaslaan/nieuws/kunst-in-de-wijk-hoi-schiebroek

Op de foto: Brugklasleerling Onno van Weerden werkt samen met een bewoonster van woonzorglocatie Borgsate aan een kunstobject.
Foto: Lotte Stekelenburg

Kom sfeer proeven op onze open dag op woensdag 1 februari 2023!

Wil jij ervaren hoe het is bij ons op school? Geef je dan op voor onze open lesmiddag op woensdag 15 februari 2023!