Jongens steken hun vinger in de lucht

Op Melanchthon Wilgenplaslaan ontdekken leerlingen samen met hun ouders, klasgenoten, mentoren en alle docenten hun route naar een succesvolle loopbaan.

  • Hoe kan ik het beste leren?
  • Welke talenten heb ik?
  • Wat zijn mijn interesses?
  • Wat wil ik later worden?
  • Welke vaardigheden moet ik ontwikkelen?

Gedurende de gehele schoolloopbaan ontdekken de leerlingen wie ze zijn, waar ze goed in zijn en welke vaardigheden nog moeten worden verbeterd. Dit doen de leerlingen bijvoorbeeld tijdens de MySkills gesprekken met een coach om erachter te komen wat hun toekomstdroom is en in welke vaardigheden ze uitblinken of juist nog moeten werken. Daarnaast zijn er in ieder leerjaar tal van lessen en activiteiten die in het teken staan van ontdekken. Bijvoorbeeld de Praktijk- en Talent-uren in het eerste en tweede leerjaar. Tijdens die lessen ontdekken de leerlingen welke interesses ze hebben en welke talenten ze bezitten om er volgens achter te komen welke (beroepsgerichte) richting ze op willen. Of misschien wel in welke sector ze later willen werken! 

Krijg jij een Gl of TL advies? Dan doe je bij ons examen in 6 examen én krijg je spannende technologievakken!

Ben je een topsporter, of werk je naast school op hoog niveau aan een ander talent? Wij maken een persoonlijk rooster voor jou!

Wil je de sfeer op onze school zelf meemaken? Kom bij ons langs en doe mee met onze openlesmiddagen!