Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs waarmee het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs wordt bevorderd. Deze voorleeswedstrijd (in samenwerking met de Centrale Bibliotheek) was voor de vijf brugklassen op Melanchthon Wilgenplaslaan voor de tweede keer een groot succes!

De leerlingen mochten zich begin januari tijdens de lessen Nederlands bij mevrouw Boldewijn , mevrouw Van Loon en mevrouw Verhoeff opgeven. Zij hebben een fragment uit een boek gekozen om voor te dragen aan de klas. Eind januari streden de deelnemende leerlingen binnen de klas tegen elkaar. De winnaar zou het opnemen tegen de winnaars van de andere brugklassen.

Dit waren:
Klas 1A: Nisa
Klas 1B: Elijah
Klas 1C: Suzana
Klas 1D: Zakaria
Klas 1E : Jair

Op donderdag 15 februari hebben deze leerlingen tegen elkaar gestreden op school niveau. De jury (meneer Van Roon, mevrouw Rentmeester, mevrouw Stiksma en meneer Van der Kooij ) had het moeilijk, maar uiteindelijk kwam Jair als winnaar uit de bus! Hij mocht zich de winnaar van de voorleeswedstrijd op school niveau noemen.

Op woensdag 7 maart ging Jair met zijn klas naar het Bibliotheek Theater (Centrale Bibliotheek). Daar streed hij tegen de winnaars van de andere scholen in Rotterdam.

Jair heeft het geweldig gedaan. Helaas heeft hij niet gewonnen, maar is wel een fantastische ervaring rijker! We hopen dat de leerlingen enthousiast zijn geworden over het lezen van boeken.

En volgend jaar…
Dan is er gewoon weer een Read2ME voorleeswedstrijd voor klas 1!

Deel dit artikel: