Na maanden van voorbereiding was het zover: de kampweek van leerjaar 2! Op dinsdag 17 april vertrokken twee bussen vol leerlingen naar Esbeek in Noord-Brabant. Bij aankomst werden de leerlingen in groepen verdeeld, waarmee zij de hele week zouden samenwerken om punten te verdienen en zo misschien de winnaar van het kamp te worden. 

De week had een leuk, gevarieerd en creatief programma. Zo werden er samenwerkingsspelen gehouden, speelden de leerlingen een sniper- en burchtenspel, was er een muziekspel en een griezeltocht. Dit jaar werd er ook een nieuw spel gespeeld: ‘het jachtseizoen’. Docenten liepen als boeven door het bos, niet-wetend waar de politie (leerlingen) was. Elke tien minuten ontving de politie de locatie van de boef, waardoor zij de boeven op de hielen zaten (en soms zelfs een boef te pakken kregen)!

Door het heerlijke weer (variërend van 24 tot 27 graden!) was er ook veel tijd om lekker te voetballen, zonnen, zwemmen en in een bootje te varen.

Dankzij het kooktalent van verschillende docenten, waaronder mevrouw Roseval, mevrouw Kendall, mevrouw Kasnan en mevrouw Trouwloon, kwamen de leerlingen niets te kort. Het kamp werd afgesloten met een feestelijke barbecue en een mooi kampvuur, terwijl binnen de eetzaal werd ingericht tot een echte danszaal. Groep vier ging helemaal uit zijn dak, omdat zij de winnaars bleken te zijn van het kamp!

Moe, maar erg vrolijk na een fantastische week, kwamen we op vrijdag weer aan bij school. We kijken terug op een ontzettend leuke week, met fantastische leerlingen, grote inzet van de docenten en een geweldige sfeer!

 

Deel dit artikel: