De aula van Melanchthon Wilgenplaslaan is een festivalterrein in opbouw in de ochtenduren; de leerlingen overleggen druk en lopen heen en weer met bamboe, vlaggen, papier en allerlei andere kleurrijke materialen. Het is onderdeel van een van de workshops van de dag; hoe produceer je een festival. Op het schoolplein is de vrolijke gele Kunstbende bus al gearriveerd, de set van d.j. Doodleuk en Robin Hoop’s hoelahoop workshop worden opgebouwd en ook de workshop bouwen met Bamboe krijgt al vorm.

Door: www.wiredrotterdam.nl
Auteur: Nick
Foto’s: Simple Studio
Bekijk HIER alle foto’s van het festival

 

Als je naar achter doorloopt is de rest van de begane grond ingericht voor de schilder, visagie -en catwalk workshops, met als laatste stop de keuken, waar de foodstands worden ingericht. Er hangt een feestelijke bedrijvigheid; leerlingen met bont beschilderde gezichten oefenen de catwalk passen en de Buttonstand van Superduo wordt opgebouwd terwijl er schalen met heerlijke hapjes opgediend worden. Het is duidelijk: vandaag is geen reguliere lesdag maar Melanchthon Wilgenplaslaan staat in het teken van WIRED Rotterdam!

Het vergt heel veel lef om iets van jezelf te laten zien” – Elten Kiene/ Workshop Spoken Word

De eerste twee etages zijn ook onderdeel van het festivalterrein en in de loop van de ochtend is er bij elke workshop al resultaat te bewonderen; op muziek geschilderde zelfportretten die leerlingen maken onder begeleiding van kunstenares Marlou Fernanda, de expressieve maskers van textiel in de workshop van Carmen Schabracq, de foto expositie onder leiding van Salih Kilic, de eerste beelden uit de workshop Vloggen van Beke Olyrhook. In het Verteltheater geeft Spoken Word artiest Elten Kiene een inloop workshop en filmmaker Bouba Dola is ook aan de slag met zijn groep studenten met het thema maskers.

Workshop fotografie was erg leuk, ik heb mezelf kunnen laten zien met Mn hobby’s” – leerling

En natuurlijk de razende reporters uit de workshop Aftermovie van Digital Playground, die de dag vastleggen op een IPad en de beelden zelf zullen monteren tot een mooie compilatie van de dag! De artiesten die vandaag de gastoptredens zullen verzorgen druppelen een voor een binnen en de leerlingen vinden het reuze spannend om ze te mogen ontvangen en begeleiden!

Sommige leerlingen hebben me zo verrast met hun presentaties” – Docent

Het middagprogramma staat in teken van de artworks en het genieten van de (gast) optredens. De beats van D.J. Deugniet zetten de toon en de aula stroomt vol. De opening wordt verzorgd door choreograaf Sheyda Darab. Singer-songwiter Willemijn de Boer treedt op in het zonnetje en in de aula laten muzikant Rude Beats en hiphopdanser Rajiv Bhagwanbali zien waar beats en dans samen komen in hun Robotact. In het Verteltheater is een presentatie van de resultaten Workshop Spoken, waar een aantal leerlingen op indrukwekkende wijze persoonlijke verhalen laten horen. Rude Beats & Vincent van Roon hebben samen met leerlingen een Hiphop-Orchestra gemaakt. JR & Th’ Acquisition sluit de show met een energieke show waar de leerlingen helemaal los op gaan!

Zo mooi om de leerlingen creatief te zien worden ook al zeggen ze eerst niks te kunnen bedenken” – Beke Olyrhook/ Workhop Vloggen

Deel dit artikel: