Volg D&P op jouw eigen niveau, met je eigen leeroute
Melanchthon Berkroden is een school voor bbl, kbl en gl/tl. Op onze school volg je het profiel Dienstverlening & Producten (D&P). Hiermee krijg je een brede oriëntatie op vervolgopleidingen en beroepen op het gebied van horeca, economie, techniek, ICT, zorg en welzijn. Ons WereldPlan maakt jouw opleiding extra leuk, want je kiest heel veel vakken zélf. Je kunt prima terecht op Berkroden met een bbl-lwoo, bbl, kbl, gl en tl-advies. In leerjaar 1 en 2 zit je in één van deze klassen: bbl-lwoo,  bbl/kbl, kbl/gl of gl/tl. Aan het eind van leerjaar 2 krijg je een advies op welk niveau je verder gaat (bbl, kbl of gl / tl).

Kies je eigen WereldPlan
Leerjaar 1 en 2 staan in het teken van oriënteren: je maakt kennis met heel veel verschillende theorie- en praktijkvakken en ontdekt wat je leuk vindt, waar je goed in bent en welk niveau bij jou past. Theorievakken zijn bijvoorbeeld Nederlands, Engels, wiskunde, economie en science. Je krijgt ook o.a. muzieklessen, lichamelijke opvoeding en beeldende vorming. Aan het eind van leerjaar 2 kies je in welk WereldPlan je verder gaat en welk vakkenpakket je kiest voor de theorievakken.

WereldPlan
Van leerjaar 1 t/m 4 doe je mee met WereldPlan. Je kunt kiezen uit verschillende Plannen:

  • Techniek
  • Horeca
  • Verzorging
  • Sport, beveiliging en veiligheid
  • Robotica en ICT
  • Multimedia
  • Economie en ondernemen

Tijdens de WereldPlan-uren in de onderbouw ben je praktisch bezig. Je maakt kennis met beroepsmogelijkheden en ontdekt en ontwikkelt je talenten. Je bezoekt bedrijven, mbo-opleidingen, je gaat op excursies en doet mee met de techniekweek. Na elk Plan heb je een gesprek en ga je terugkijken: wat vond je leuk en waar was je goed in? Zo leer je wat bij je past en wat niet.

In leerjaar 3 heb je een WereldPlan gekozen waar je je verder in wilt ontwikkelen. Daarnaast ga je op stage. Je leert dan allerlei beroepsvaardigheden, zoals op tijd komen, omgangsvormen en samenwerken.

Misschien ga je je in leerjaar 4 verder verdiepen in hetzelfde WereldPlan als leerjaar 3. Of kies je ervoor om over te stappen naar een ander Plan? De nadruk ligt in leerjaar 4 op het kiezen van een vervolgopleiding.

Het beste wat je kunt worden is… jezelf.

Wat wil jij? Waar sta je? Waar wil je beter in worden?

Leer met een tablet, apps en boeken.

Op Berkroden leer je voor het leven!