kijken-door-microscoop jongen-achter-laptob Muziek maken Meisje in de aula

Welkom!
De overstap naar de brugklas is spannend. Gelukkig voelen de meeste kinderen zich snel thuis op De Blesewic. Je komt hier veel kinderen tegen uit Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Maar ook uit Zoetermeer, Zevenhuizen, Moerkapelle, Nesselande, Nieuwerkerk aan de IJssel, Pijnacker en Rotterdam. In vergelijking met veel andere middelbare scholen zijn wij een kleine school. We zitten allemaal in één gebouw en we kennen elkaar; niet alleen je naam, maar ook wie je echt bent.

Je schooladvies
Heb je een mavo, mavo-havo of havo-advies? Dan kan jij je op onze school aanmelden. Je komt dan in een mavo brugklas, een mavo-havo brugklas of een havo brugklas. Na de brugklas kijken we welke leerroute het beste bij jou past. Heb je een havo/vwo-advies? Ook dan ben je bij ons van harte welkom om de havo te volgen. De mavo duurt vier jaar en de havo vijf jaar. Op onze mavo doe je eindexamen in zeven vakken in plaats van zes, om daarna makkelijker door te stromen naar de havo en het mbo. Welk niveau je ook doet: van de brugklas tot en met het eindexamen blijf je bekend en vertrouwd op onze school, bij onze docenten en in ons gebouw.

Vakken
Op De Blesewic krijg je verschillende lessen op een dag, gegeven door een vakdocent. Bijvoorbeeld wiskunde, biologie of Engels. De lessen duren 40, 80 of 120 minuten. Daarna ga je naar een ander lokaal en een andere docent voor de volgende les. Elke week heb je in je rooster twee keuze-uren, de Your Hours. Deze lessen kun je gebruiken wanneer je extra hulp nodig hebt bij een vak dat je moeilijk vindt. Zoek je meer uitdaging? Dan kun je meer ontdekken over een bepaald onderwerp of extra vakken volgen. We hebben ook interessante World Dagen. In klas 2 en 3 doe je mee met de World Experience en kun je kiezen uit lessen en workshops op het gebied van Technology, Sport, Business, Arts, Music & Drama.  

Coaching
Wie ben je? Wat kan je? Waar word je blij van, of juist niet? Wat wil je later gaan doen? Allemaal vragen die jou misschien bezighouden. Docenten van De Blesewic coachen je hierbij. Om de paar weken spreek je af. Zij stellen vragen, helpen je antwoorden te vinden en houden jou – als het ware – een spiegel voor. Ze helpen je ook om keuzes te maken op school en voor daarna.

Nieuwe gebouw
Vanaf augustus 2020 hebben we er een mooie nieuwe vleugel in ons gebouw bij. Hier vind je ruimtes voor o.a. coaching, science en beeldende vorming en leerlingwerkplekken waar je zelfstandig kunt werken of lekker een boek kunt lezen.

Werken op je eigen laptop
Op De Blesewic werk je vaak met een laptop. Daarom heb je in klas 1 altijd je eigen laptop bij je, net als een etui met pennen en potloden. Natuurlijk werken we ook met boeken en schriften, maar bij bijna alle vakken krijg je opdrachten waarvoor de laptop nodig is. Je levert zoveel mogelijk opdrachten digitaal in. Af en toe zal je opdrachten ook netjes geprint en ingebonden moeten inleveren.

Wilt u uw kind aanmelden? Dat kan hieronder van 18 maart tot en met 1 april.

Let op: op dit moment is de aanmeldperiode voor de brugklas 2024-2025 verstreken. Mocht u uw kind op de wachtlijst willen plaatsen, kunt u contact opnemen met mevr. H. van Royen via [email protected]

Your Hours

Coaching

World Experience

We Talks

'Your Hours: extra ondersteuning, verbreding en verdieping van kennis en vaardigheden'