Geschiedenis

Melanchthon (1497-1563) is een naam om trots op te zijn. Philippus Melanchthon was classicus en theoloog en speelde een vooraanstaande rol in de reformatie, naast mensen als Maarten Luther en Johannes Calvijn. Hij was een onderwijsman in hart en nieren en één van de grondleggers van het moderne onderwijs in Europa. Hij stichtte scholen, ontwierp leerplannen en opleidingen en vernieuwde het onderwijs in Duitsland op tal van punten. Een naam om trots op te zijn.

Melanchthon De Blesewic is één van de Melanchthonscholen in Lansingerland en Rotterdam.

Melanchthon De Blesewic vormde samen met een andere Melanchthon-vestiging, De Kring, een school in Bleiswijk.  In de tweede helft van de jaren negentig werd De Blesewic zelfstandig. Na eerst ‘ingewoond’ te hebben bij De Kring is er later aan de Hoekeindseweg een noodlocatie neergezet. In 2002 werd een nieuw en modern schoolgebouw gerealiseerd.

De school startte destijds met 12 leerlingen. Dat zijn er momenteel 615. Het streven is een school met een omvang van maximaal 750 leerlingen; een optimaal aantal om alle vakkenpakketten voor de twee afdelingen te kunnen aanbieden en daarnaast een persoonlijke aanpak te kunnen waarborgen.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam