Over Melanchthon
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap met ruim 5.200 leerlingen. Met acht scholen in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hebben we alle niveaus in huis; van gymnasium tot vmbo-basis. Er is altijd een school die bij je past en waar je verder kunt groeien als leerling en als medewerker. De kracht van Melanchthon zit in de diversiteit. Wij zijn allemaal anders én hebben veel met elkaar gemeen. Wij leren met elkaar en van elkaar.

Onze inspiratiebron
Zoals Philipp Melanchthon (1497-1560) al schreef: onderwijs gaat over meer dan cijfers en prestaties, over meer dan kennis en cognitieve vaardigheden. Onderwijs gaat over het leven. Het leren van normen en waarden en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Daarom staat op onze scholen de mens centraal. Wie ben je en wie wil je worden? Wat wil je leren, wat heb je daarvoor nodig en wat kun je zelf doen? Wij werken dagelijks met jonge mensen die vol vragen zitten, over zichzelf, de ander en de wereld. Wij bieden hen een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen. Je voelt je hier welkom, gehoord en gesteund, of je nu leerling of collega bent. Samen leren we voor het leven.

Onderdeel van CVO
De Melanchthon scholengemeenschap maakt deel uit van CVO. Zeven scholengroepen voor christelijk voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving vallen onder deze vereniging. Vanuit een open christelijke inspiratie bieden de scholen van CVO jonge mensen stimulerend onderwijs en een brede vorming.

Geschiedenis

Melanchthon (1497-1563) is een naam om trots op te zijn. Philippus Melanchthon was classicus en theoloog en speelde een vooraanstaande rol in de reformatie, naast mensen als Maarten Luther en Johannes Calvijn. Hij was een onderwijsman in hart en nieren en één van de grondleggers van het moderne onderwijs in Europa. Hij stichtte scholen, ontwierp leerplannen en opleidingen en vernieuwde het onderwijs in Duitsland op tal van punten. Een naam om trots op te zijn.

Melanchthon De Blesewic is één van de Melanchthonscholen in Lansingerland en Rotterdam.

Melanchthon De Blesewic vormde samen met een andere Melanchthon-vestiging, De Kring, een school in Bleiswijk.  In de tweede helft van de jaren negentig werd De Blesewic zelfstandig. Na eerst ‘ingewoond’ te hebben bij De Kring is er later aan de Hoekeindseweg een noodlocatie neergezet. In 2002 werd een nieuw en modern schoolgebouw gerealiseerd.

De school startte destijds met 12 leerlingen. Dat zijn er momenteel 615. Het streven is een school met een omvang van maximaal 750 leerlingen; een optimaal aantal om alle vakkenpakketten voor de twee afdelingen te kunnen aanbieden en daarnaast een persoonlijke aanpak te kunnen waarborgen.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam