Persoonsvorming
De Blesewic biedt onderwijs dat verder gaat dan kennis, cognitieve vaardigheden, cijfers en prestaties. Hier groeien leerlingen als mens. Hier leer je over het leven, schaaf je aan je normen en waarden, groei je in sociaal en communicatief opzicht en ontdek je je eigen bestemming. We noemen dit ook wel persoonsvorming.

Je eigen manier
Voor persoonsvorming bestaat geen uitgestippeld pad, het is een zoektocht die voor iedereen anders is. Iedere leerling is anders, leert anders en heeft een andere hand nodig om hem of haar vooruit te helpen. Met oprechte aandacht en open gesprekken vinden wij met elkaar uit wie je bent, hoe je leert en welke keuzes je wilt maken. De coachgesprekken spelen hierin een centrale rol.

In verbinding met de wereld
Onze leerlingen maken al vroeg kennis met de wereld die op hen wacht. De deuren van onze school staan wijd open voor het leven om ons heen. Samen met bedrijven, vervolgopleidingen en instellingen voor bijvoorbeeld kunst, technologie of sport creëren we een brede leeromgeving. Ook de actualiteit bespreken, hoort bij ‘leren over het leven’.

Prettige leeromgeving
Wij zijn een veilige school, een plek waar leerlingen en docenten zich prettig voelen en waar mensen er voor elkaar zijn. Jezelf kunnen zijn, naar elkaar luisteren, aandacht geven én krijgen, experimenteren en fouten maken, zijn belangrijk om te leren. Docenten stellen hierin een voorbeeld: zó willen wij samen leren en leven. 

Your Hours

Coaching

World Experience

We Talks

Jij kiest, leert en ervaart op Melanchthon De Blesewic

Een modern gebouw met plekken voor coaching, science en beeldende vorming

Coaching: Wie ben je? Wat kan je? Wat wil je doen, ontdekken en ontwikkelen?