Ons schoolklimaat kenmerkt zich door de drie kernwaarden, te weten: Vriendelijkheid, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. De school is van iedereen, is een plek waar iedereen zich goed voelt en het beste uit zichzelf haalt. Hiervoor gebruiken we Schoolwide Positive Behaviour Support (SWPBS). Dit is een schoolcultuur gericht op een positief schoolklimaat waardoor leerlingen komen tot goede schoolprestaties. Op Melanchthon Wilgenplaslaan noemen we deze aanpak Goals!

Verantwoordelijkheid, vriendelijkheid en veiligheid 
Samen kunnen we ervoor zorgen dat de school een plek is waar alle leerlingen kunnen leren en zich veilig voelen. Dit doen we met behulp van SWPBS. Op Melanchthon Wilgenplaslaan noemen wij dit GOALS. Om GOALS goed te kunnen uitvoeren, hebben de leerlingen en de docenten met elkaar drie waarden bedacht die wij toepassen op school: 

  • Verantwoordelijkheid 
  • Vriendelijkheid 
  • Veiligheid 

In alle ruimtes binnen de school hangen posters met daarop de gedragsverwachtingen van die ruimte. Docenten en leerlingen wijzen elkaar op deze gedragsverwachtingen en spreken elkaar hier op een positieve manier op aan. 

Vanaf 18 maart t/m 1 april kan dagelijks worden aangemeld voor leerjaar 1.

Benieuwd naar onze school? Kom langs of bekijk onze promotievideo met Guillaumey en Candace!