Het maakt niet uit voor welke school uw kind kiest; naar de eerste klas gaan is altijd spannend! Om u en uw kind te laten wennen aan onze school doen we in leerjaar 1 het volgende:

Kennismaking

Nog voordat het schooljaar begonnen is, komt u met uw kind naar school om kennis te maken met de mentor, de klasgenoten en onze docenten. Na de zomervakantie worden de ouders met hun kinderen uitgenodigd om de boeken en het rooster op te halen. De rest van deze week hebben is er een kennismakingsprogramma; dit is in de klas en in de school, maar er zijn ook buitenactiviteiten.

Eigen plek in school

Uw kind krijgt les binnen het eigen domein; hier vinden de leerlingen de lokalen, kluisjes en alle mensen die voor hen belangrijk zijn. Op het domein zijn alleen de lokalen voor de theorievakken, alle andere vakken zoals bewegingsonderwijs, beeldende vorming, muziek en biologie, worden in speciale praktijklokalen gegeven. Het kluisje is bedoeld om de waardevolle spullen in op te bergen en de boeken in te bewaren. Omdat de kluisjes op het domein staan, hoeven leerlingen nooit ver te lopen voor hun spullen. De kluisjes gaan open met een pasje. De mentor van de leerlingen is vaak op het domein van leerjaar 1. Er is ook een hulpmentor. Dit is een leerling uit leerjaar 3, waarbij de leerlingen ook terecht kunnen.

Benieuwd hoe de lokalen er op domein 1 uitzien? Kom naar onze open dagen!