De overstap naar de eerste klas is altijd spannend!
Gelukkig voelen de meeste kinderen zich snel thuis op Melanchthon Wilgenplaslaan. Om ervoor te zorgen dat de overstap van de basisschool naar de middelbare school zo goed mogelijk verloopt doen we in leerjaar 1 het volgende:

  • Voor de zomervakantie komen alle nieuwe leerlingen naar de Wilgenplaslaan om kennis te maken met de mentor, klasgenoten en docenten én om alvast nieuwe sportspullen te passen. Aansluitend is er een informatieavond voor nieuwe ouders.

  • Nog voordat het schooljaar is begonnen komen alle leerlingen met hun ouders naar school om aan de mentor te vertellen hoe de vakantie is geweest. Dit noemen we een MOL-gesprek (mentor-ouder-leerling). Natuurlijk wordt er ook vooruit gekeken naar het komende schooljaar zodat een goede start kan worden gemaakt.

  • De eerste twee schoolweken staan volledig in het teken van kennismaken. Samen met de mentoren worden diverse activiteiten binnen en buiten de school gedaan; boeken uitgifte, roosters in SOMToday bekijken, kennismaken met de hulpmentoren uit het derde leerjaar, een introductiesportdag en nog veel meer leuke activiteiten.

  • Eind september is er al een eerste informatieavond voor ouders. Omdat er veel dingen anders zijn dan op de basisschool geven de mentoren presentaties en beantwoorden ze samen met het afdelingshoofd van het eerste leerjaar alle vragen.

  • Zijn jullie enthousiast over Melanchthon Wilgenplaslaan? Aanmelden kan vanaf 18 maart 2024 tot en met 2 april 2024 met het aanmeldformulier op onze website

Een eigen plek in de school
Ieder leerjaar heeft zijn eigen domein; hier vinden de leerlingen de lokalen, de kluisjes en alle mensen die voor hen belangrijk zijn. Op een domein bevinden zich alleen de lokalen voor de theorievakken. Alle andere vakken zoals bewegingsonderwijs, beeldende vorming, muziek en biologie, worden in speciale praktijklokalen gegeven. Het kluisje is bedoeld om de waardevolle spullen en boeken in op te bergen én om als je op school komt de telefoon in te leggen. Omdat de kluisjes op het domein staan, hoeven leerlingen nooit ver te lopen voor de spullen. Kortom, alles bij de hand om een fijne start op een nieuwe school te maken.

Wil je de sfeer proeven, ons gebouw zien of kennis maken met de leerlingen en docenten?

Vanaf 18 maart t/m 1 april kan dagelijks worden aangemeld voor leerjaar 1.

Benieuwd naar onze school? Kom langs of bekijk onze promotievideo met Guillaumey en Candace!