Je kunt naar onze school als je een schooladvies hebt voor vmbo BL (inclusief lwoo), KL, GL/TL, havo en havo/vwo. Onze VMBO opleiding is een groene opleiding maar je kunt met het diploma naar alle richtingen in het MBO; dus je kunt naast een groen beroep ook verder voor een opleiding als kapster, schoonheidsspecialiste, chauffeur, ICT-medewerker, sportbegeleider, peuterzaalmedewerker, onderwijsassistent etc.
Wilt je kennismaken met de Melanchthon Business School schrijf je dan in voor de open lesdag of kom naar een van de open avonden.

Brugklassen

Met je vmbo-advies start je in de vmbo-brugklas. De brugperiode duurt 2 jaar. Dit betekent dat je in klas 1 en klas 2 cijfers krijgt op 2 niveaus.
Eind april in leerjaar 2 krijg je je definitieve advies. Na de meivakantie werk je al op het geadviseerde niveau en kun je aan de stof en werkwijze van de bovenbouw wennen.
Je wordt in een brugklas geplaatst bij leerlingen met hetzelfde advies. Ook kijken we naar je woonplaats want het is natuurlijk wel zo handig om samen naar school te kunnen fietsen..

Met je tl/havo of havo/vwo-advies begin je in de HGL-klas. Deze HGL klas (het groen Lyceum) duurt 6 jaar ( voor de snelle leerlingen 5 jaar). Je volgt een versnelde GL-opleiding met aansluitend een MBO 4 opleiding. Dit is een groene opleiding waarmee je kunt doorstromen naar het HBO. Dit kan een HBO-groene opleiding zijn maar ook een HBO-opleiding in een andere richting. Dit is afhankelijk van de door jou gekozen vakken. Je kunt dus met je HGL-diploma naar een HBO-opleiding die past bij jouw vakkenpakket.

Degelijk onderwijs
Op de Melanchthon Business School krijg je degelijk, goed georganiseerd onderwijs, met extra veel aandacht voor taal en rekenen. Je werkt hier klassikaal en daarnaast in groepjes, met de iPad, aan projecten en in de praktijk. Dat zie je aan ons slagingspercentage: 2017 95,9 %, 2016 99%, 2015 98,5%, 2014 98,5%, 2013 98%, 2012 96%, 2011 97%, 2010 99%, 2009 98%!

Wil je foto’s of filmpjes zien van onze activiteiten kijk dan op onze site bij fotoalbums en video.