Meld je aan voor de openlesmiddag

Stel een vraag

Melanchthon MAVO Schiebroek is een christelijke school voor mavo, mavo/havo (pre-havo) en mavo+

Melanchthon MAVO Schiebroek is gevestigd in een mooi gebouw in Hillegersberg-Schiebroek. We zijn een christelijke school op een kruispunt van verschillende wijken. De kleinschaligheid maakt onze school een ‘huis’ voor leerlingen. Iedereen kent elkaar en voelt zich gekend.

Gedegen
Uw kind krijgt bij ons ‘gewoon goed’ onderwijs. We bieden uw kind de kennis en vaardigheden die hij/zij in de toekomst nodig heeft. Onze school is een rustige, vriendelijke, gestructureerde omgeving. Onze aanpak is nuchter en streng als het nodig is. Leerlingen krijgen les in lokalen onder begeleiding van een docent. Naast moderne (digitale) leermiddelen zijn boeken belangrijk om rustig de lesstof door te nemen. Tijdens het intakegesprek bespreken we of onze school bij u en uw kind past en andersom. Wederzijdse chemie vinden wij erg belangrijk.

Elke ochtend beginnen wij met de Molenvijverles: na een dagopening en het journaal maken we nog wat huiswerk, oefenen nog even voor een toets, of werken aan een boekverslag of werkstuk. Zo beginnen we goed voorbereid aan de lessen.

Uitdagend
Wij hebben hoge verwachtingen van ieder kind en geven hem/haar veel verantwoordelijkheid. ‘Leraren openen de deur, maar je moet zelf naar binnen gaan’, is een Chinees gezegde dat onze visie mooi verwoordt. We stimuleren uw kind om te ontdekken hoe leren het beste gaat. De docent probeert qua lesinhoud, tempo en begeleiding aan te sluiten bij de behoefte van uw kind. We verwachten ook dat ouders tijd maken om hun kind te helpen.

Elke dinsdagmiddag hebben we de mavomentormiddag. Dan leren we plannen en organiseren, ontdekken we wie we zelf zijn en zijn er sportieve, culturele en andere educatieve activiteiten binnen en buiten de school.

Empathisch
Wie ben je? Wat kun je? Wie wil je worden? Hoe word je gelukkig? Wij helpen uw kind om zélf de antwoorden op deze vragen te vinden. Fouten maken, onenigheid hebben, plagen en hindernissen nemen horen erbij. Respect voor elkaar is altijd ons uitgangspunt. Zo groeit uw kind, leert hij/zij grenzen stellen en omgaan met anderen.

Wij hebben een tweejarige onderbouw. Leerlingen kunnen daardoor rustig wennen aan het middelbare schoolleven. Zij hebben maximaal Melanchthon Mavo Schiebroek tien vakken per week en voldoende ruimte voor de eigen ontwikkeling.