Technasium Melanchthon Bergschenhoek gaat uitdaging aan

Ramon Knoester (CLEAR RIVERS) gaf meer dan 500 leerlingen van zeven verschillende scholen in Nederland een pittige uitdaging: denk na over innovatieve en duurzame manieren om de Plasticvanger te verbeteren en richt je daarbij op het slimmer en effectiever verzamelen van afval uit het water. Dit gebeurde in het kader van een jaarlijks educatieproject van het Maritiem Museum Rotterdam. Met deze uitdaging en de steun van de scholen met hun slimme denkers, kunnen we bewustwording verhogen over een van de meest urgente uitdagingen: plasticvervuiling.

Leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek twijfelden niet en gingen aan de slag. In totaal zijn er meer dan 170 verschillende idee├źn gepresenteerd. Na de presentatieronde zijn er zeven finalisten geselecteerd. Daarnaast zijn er wild cards voor teams, die volgens de jury een extra kans verdienden in de finale. Twee teams van Technasium Bergschenhoek zitten in de finale!

Amy, Chayenne, Floris en Olivia, bedachten een slimme plastic arm:


Britt, Eline en Rens hebben een wildcard gewonnen met hun parachute arm: 

De finale zal morgen plaatsvinden op de RDM Campus. Het idee van de winnaar wordt onthuld in Maritiem Museum Rotterdam. Wij wensen hen veel succes en zijn super trots!

Hier leer je wat je in de toekomst nodig hebt en wat je wilt ontwikkelen

Een veilige, vertrouwde school waar je goed kunt leren

Inspirerend onderwijs waar je het beste uit jezelf haalt

Op Bergschenhoek kennen we elkaar en nemen we de tijd voor elkaar

Maak je eigen keuzes: wat kun je en waarin ben je geïnteresseerd?

Een open gebouw met fijne ruimtes en moderne leermiddelen

Bereid je voor op een mooie rol in de samenleving