Kloostertocht

Begin november hebben leerlingen van Melanchthon Mavo Schiebroek (M4) voor de tweede keer een kloostertocht gehouden. Leerlingen zijn geselecteerd op grond van een door hun geschreven motivatiebrief.

Het contrast met de huidige tijd kon bijna niet groter zijn: maaltijden in stilte, geen mobieltjes, aandacht voor een ding tegelijk, rust, je onderwerpen aan het ritme van de verschillende korte kerkdiensten, aanbidding, stiltemomenten enzovoorts.

In verschillende bijeenkomsten hebben we elkaar beter en op een dieper niveau leren kennen: tijdens een wandeling, tijdens een bijeenkomst waarin we foto’s kozen waarin we elkaar vertelden waarom die ons aanspraken, in groepsgesprekken waarin leerlingen opmerkelijk veel zelfinzicht toonden en tijdens het gesprek met zuster Teresia waarin zij haar motivatie en liefde voor het kloosterleven met ons deelde. Na dit laatste gesprek liepen wij met een brandend kaarsje in een lange rij door de stille kloostergangen naar de kerk om de kloostertocht af te sluiten.

Leerlingen verwoordden de kloostertocht o.a. als  ‘een indrukwekkende ervaring’, ‘dit vergeet ik nooit meer’, ‘ik neem dit mee in mijn hart’, ‘heel bijzonder dat ik dit meegemaakt heb’.

Molenvijverles

Molenvijverles

Mainport/Airport

docent-begeleiding

Mavomentormiddag

meisje-in-de-klas

P(hilippus)-dag

Mavo en havo: één team, één gebouw en keuze voor extra vakken

Een kleine en veilige school, waar iedereen elkaar kent en mensen echt gezien worden