Feestelijk jubileum 100 jaar onderwijs aan de Molenvijver

Melanchthon MAVO Schiebroek is een oude, maar ook een jonge school… 100 en 10 jaar om precies te zijn. Hoe dat precies zit? We gaan proberen u in vogelvlucht mee te nemen.

In 1923 ontstond aan de Molenvijver de protestants-christelijke school Groen van Prinsterer. Na de Mammoetwet werd de school een MAVO. In 1983 fuseerde de school met de Christelijke H.B.S.-B in Rotterdam Noord opgericht in 1958; de voorloper van de ‘Christelijke Scholengemeenschap Melanchthon’. In 1970 was de Nassauschool voor Christelijk MAVO aan de Anthony Duyklaan al met deze school gefuseerd en in 1994 kwam de Juliana MAVO erbij. De MAVO verhuisde naar de Icarusstraat en het gebouw aan de Molenvijver werd de brugklasdependance van Melanchthon.

PC Groen van Prinsterer

In 2013 keerde de MAVO terug naar de Molenvijver als zelfstandige vestiging – Melanchthon MAVO Schiebroek – in een prachtig nieuw gebouw. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en mogen we meemaken dat er 100 jaar onderwijs wordt gegeven aan de Molenvijver.

De tijd is voorbij gevlogen… 
Het is moeilijk te geloven dat er al zo veel mensen afgestudeerd zijn aan de Molenvijver. Er is sinds 1923 zoveel veranderd. Eén ding bleef hetzelfde: de herinneringen die klasgenoten samen deelden. We hebben vaak veel te danken aan de basis die is gelegd ‘op school’. Laten we opnieuw samenkomen om herinneringen op te halen, stil te staan bij de onschatbare vriendschappen, opnieuw contact te maken en deze ongelooflijke mijlpaal te vieren!

In november willen we graag samen komen om eer te bewijzen aan onze wortels en dankbaarheid te uiten voor de levenslange verbindingen die we binnen de muren hebben gesmeed.

Heeft u onderwijs gevolgd aan de Molenvijver? Meld u dan aan én vertel het alsjeblieft aan klasgenoten die dit bericht nog niet hebben gelezen We zouden het leuk vinden om zoveel mogelijk bekende gezichten te zien.

  • Bijeenkomst MMS | 2013-2023
    donderdag 30 november
  • Bijeenkomst brugklas | 1984-2008
    vrijdag 1 december
  • Bijeenkomst Groen van Prinsterer | 1923-1983
    zaterdag 2 december

Aanmelden kan via: https://www.melanchthon.nl/mavoschiebroek/historie

Is het voor u niet mogelijk om op deze wijze aan te melden? Neem dan telefonisch contact met ons op via telefoonnummer (010) 41 88 982.

Help ons deze ontmoetingen nog specialer te maken door uw favoriete herinneringen, foto’s en verhalen uit uw tijd te delen. U kunt ze indienen via [email protected]. Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, neem dan gerust contact op.

Laten we dit feest echt onvergetelijk maken, graag tot dan!

voorkant-school
Melanchthon Mavo Schiebroek

Meer weten over Melanchthon?
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap met ruim 5.300 leerlingen. Met acht scholen in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hebben we alle niveaus in huis; van gymnasium tot vmbo-basis. Er is altijd een school die bij je past en waar je verder kunt groeien als leerling en als medewerker. De kracht van Melanchthon zit in de diversiteit. Wij zijn allemaal anders én hebben veel met elkaar gemeen. Wij leren met elkaar en van elkaar.

Molenvijverles

Molenvijverles

Mainport/Airport

docent-begeleiding

Mavomentormiddag

meisje-in-de-klas

P(hilippus)-dag

Mavo en havo: één team, één gebouw en keuze voor extra vakken

Een kleine en veilige school, waar iedereen elkaar kent en mensen echt gezien worden