Iets voor een ander

Jaarlijks viert Melanchthon Mavo Schiebroek vier Phillipusdagen: iets voor jezelf, iets met een ander, iets voor een ander. Iets voor een ander geven zij vorm met de grootste vrijwilligersactie van Nederland “NL DOET” van het Oranje Fonds. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights. Het is een prettige manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden en om bergen werk te verzetten. Organisaties zijn daar ontzettend blij mee, want juist daar komen ze normaal niet aan toe. Bovendien leer je als deelnemer allerlei leuke nieuwe mensen kennen. Het is bijzonder om het verschil te kunnen maken en ertoe te doen!

Leerlingen van Mavo Schiebroek twijfelden geen moment en staken onder het stralend zonnetje de handen flink uit de mouwen! Er is schoongemaakt, opgeruimd en bankjes zijn voorzien van een fris laagje verf. Straten en pleintjes werden door de leerlingen opgefleurd. Daarbij zijn heel wat vrolijk gekleurde viooltjes door de handen gegaan. De ouderen vergaten zij zeker niet. Er zijn vele leuke activiteiten ontplooid om hen eens extra te laten genieten. Prachtig gelakte nagels bijvoorbeeld… daar fleur je toch ook lekker van op? En het is nog gezellig ook!

Vestigingsdirecteur Mischa Kuster genoot van al deze mooie acties. ‘Je hoeft niets te worden, je kunt en moet jezelf zijn, genieten, leven en mooie dingen voor de mensen om je heen doen. Jullie zijn mooie mensen en hebben mooie dingen voor andere mensen gedaan. Jullie mogen trots op jezelf en elkaar zijn.’

Molenvijverles

Molenvijverles

Mainport/Airport

docent-begeleiding

Mavomentormiddag

meisje-in-de-klas

P(hilippus)-dag

Mavo en havo: één team, één gebouw en keuze voor extra vakken

Een kleine en veilige school, waar iedereen elkaar kent en mensen echt gezien worden