Voor ondernemers van de toekomst!
Op Het Groene Lyceum leer je niet alleen met je hoofd, maar ook met je handen. Het is dé leerroute voor jou als je levendig, nieuwsgierig, sociaal en een doorzetter bent. Je zit immers niet alleen met je neus in de boeken maar bent ook graag ondernemend en praktisch bezig.

Theorie en praktijk
Je werkt op Het Groene Lyceum op een gemengde leerweg/havo denk- en leerniveau. Je krijgt theorievakken en beroepsgerichte vakken die te maken hebben met techniek, ict, economie, management, voeding, recreatie, zorg en milieu in de groene sector.

Internationaal
De groene sector is sterk internationaal gericht. Daarom krijg je Cambridge Engels, bezoek je Brussel en Straatsburg (EPAS-project) en leer je van en met exportbedrijven.

Versneld je vmbo én mbo4
De opleiding HGL duurt zes jaar (je mag het zelfs proberen in vijf jaar). Je hebt dan wel versneld een vmbo-diploma, een mbo4-diploma en een uitstekende voorbereiding op een hbo-opleiding in je zak!

Vaardigheden
Je ontwikkelt praktische – en studievaardigheden. Denk hierbij aan samenwerken, presenteren, plannen en organiseren, onderzoeken, informatie zoeken en verwerken, verslagen maken, analyseren, reflecteren en natuurlijk alles op het gebied van ICT!

Bij voldoende belangstelling en organisatorische mogelijkheden biedt HGL een keuze aan uit de mbo niveau 4-examenrichtingen van Lentiz mbo Oostland’.

Voorlichtings-Powerpoint MBS (12-01-2022) HGL in pdf-format.

'Op Het Groene Lyceum leer je niet alleen met je hoofd, maar ook met je handen. Het is dé leerroute voor jou als je levendig, nieuwsgierig, sociaal en een doorzetter bent'