Onze lessen zijn zo ingericht dat je veel bezig bent.
De uitleg per les is kort, zodat je zelf actief aan de gang kunt met een opdracht, presentatie of project. Die opdrachten zijn soms op je iPad of op papier, maar vaak weer heel praktisch.

Van vmbo tot HGL
Voor iedereen die graag leert én doet, hebben we hier een plek.

  • Met een advies basis/kader/gemengde/theoretische leerweg kom je op het vmbo in een brugklas basis, basis/kader of gemengde leerweg
  • Heb je een lwoo-advies voor vmbo basis, dan kom je de eerste twee jaar in een aparte kleine klas
  • Met je advies voor vmbo gemengde/theoretische leerweg/havo is Het Groene Lyceum waarschijnlijk de geschikte praktische opleiding voor jou

Lessen op jouw niveau
Je kunt op de MBS laten zien wat je waard bent. Een vak op een hoger niveau examineren is soms mogelijk.

Op het einde van het eerste jaar mag je de overstap maken van vmbo naar Het Groene Lyceum, als blijkt dat je dat aankunt.

Begeleidingslessen
Vind je bepaalde vakken moeilijk? Voor wie naast de gewone lessen wat extra ondersteuning nodig heeft, zijn er begeleidingslessen in bijna alle vakken. Deze lessen zijn meestal aan het begin of einde van de schooldag. Bovendien kun je altijd bij je docent terecht voor meer uitleg of hulp bij een vak.

Je hebt bij ons niet één maar twee jaar de tijd om te laten zien wat je in je mars hebt. Pas daarna bepalen we welk niveau je gaat doen.

Alle richtingen
Bedenk dat je na de MBS nog alle kanten op kunt. Na al je ervaringen en ontdekkingen hier weet jij precies welke opleiding of welk beroep bij je past: groen, logistiek, zorg, horeca, business, media… Alles kan. Doe je op de gemengde leerweg examen in een extra vak, dan kun je ervoor kiezen om naar de havo te gaan.