Ons vwo is een interessante leerroute voor leerlingen die meer kunnen en meer willen! Leerlingen die het atheneum kiezen behoren op de basisschool vaak tot de top van de klas. In onze brugklas atheneum of gymnasium ontmoeten deze leerlingen elkaar. Het niveau van de lessen is  uitdagend en passend. Als een leerling meer aankan dan het ‘gewone’ vwo-programma dan bieden we de mogelijkheid tot maatwerk

Studiereis

In de tweede klas gaan alle atheneum leerlingen op studiereis naar Ieper – Lille. In Lille oefenen leerlingen met het spreken van Frans en het verkennen van een Franse stad. In en rond Ieper zien leerlingen de plaatsen waar de Eerste Wereldoorlog uitgevochten is. In het voorjaar gaan alle vwo 3-leerlingen op studiereis naar Londen.

Profielkeuze

Klas 3 staat in het teken van ‘kiezen’. Alle leerlingen kiezen een profiel voor de bovenbouw en volgen een Melanchthon Master die hierbij aansluit. Er is een keuze uit vier profielen: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. Leerlingen gaan naar de Erasmus Universiteit en de TU Delft om een beeld te krijgen van het vervolgonderwijs.