Brugklasgebouw
Onze brugklasleerlingen volgen de meeste lessen in hun eigen brugklasgebouw. Alleen de sportlessen, de muzieklessen en de kunstlessen worden gevolgd in het hoofdgebouw. Het eerste jaar hebben onze brugklassers samen met leeftijdgenoten les in een vertrouwde omgeving. Het brugklasgebouw heeft een eigen ingang met fietsenstalling en schoolplein. Ook is er voor de brugklassen een eigen afdelingshoofd en coördinator . Zo wennen leerlingen in een rustig tempo aan het leven op de middelbare school.

Hoofdgebouw
De leerlingen van klas 2 tot en met 6 volgen hun lessen op het hoofdgebouw. In 2017 is dit gebouw van binnen gerenoveerd en voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn voor eigentijds en uitdagend onderwijs. Dit heeft geresulteerd in een frisse en moderne indeling met lokalen van verschillende grote, twee hypermoderne muzieklokalen met vier geluidsdichte ruimtes om te oefenen en een studio waarin muziek opgenomen kan worden. Daarnaast is er een openleercentrum (OLC) waar leerlingen kunnen werken aan schoolopdrachten en een kunstvleugel die de volledige bovenverdieping in beslag neemt met een auditorium, twee kunstlokalen en een fotostudio. In 2019 is het schoolplein voorzien van een nieuwe fietsenstalling, bestrating en zitjes. Tot slot is in 2020 de trap deels voorzien van de regenboogkleuren, als symbool van de diversiteit van de school.

Gezonde schoolkantine
Melanchthon Schiebroek creëert een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen en medewerkers.
Onderdeel van met name het sportprogramma is een gezonde leefstijl. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in onze automaten gezond is. Op onze school leren de leerlingen over gezond eten en gezond kiezen en in de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar.Om deze reden werken we op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum.