Brugklasgebouw
Onze brugklasleerlingen volgen de meeste lessen in hun eigen brugklasgebouw. Alleen de sportlessen, de muzieklessen en de kunstlessen worden gevolgd in het hoofdgebouw. Het eerste jaar hebben onze brugklassers samen met leeftijdgenoten les in een vertrouwde omgeving. Het brugklasgebouw heeft een eigen ingang met fietsenstalling en schoolplein. Ook is er voor de brugklassen een eigen afdelingshoofd en coördinator . Zo wennen leerlingen in een rustig tempo aan het leven op de middelbare school.

Hoofdgebouw
De leerlingen van klas 2 tot en met 6 volgen hun lessen op het hoofdgebouw. In 2017 is dit gebouw van binnen gerenoveerd en voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn voor eigentijds en uitdagend onderwijs. Dit heeft geresulteerd in een frisse en moderne indeling met lokalen van verschillende grote, twee hypermoderne muzieklokalen met vier geluidsdichte ruimtes om te oefenen en een studio waarin muziek opgenomen kan worden. Daarnaast is er een openleercentrum (OLC) waar leerlingen kunnen werken aan schoolopdrachten en een kunstvleugel die de volledige bovenverdieping in beslag neemt met een auditorium, twee kunstlokalen en een fotostudio. In 2019 is het schoolplein voorzien van een nieuwe fietsenstalling, bestrating en zitjes. Tot slot is in 2020 de trap deels voorzien van de regenboogkleuren, als symbool van de diversiteit van de school.

Gezonde schoolkantine
Melanchthon Schiebroek creëert een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen en medewerkers.
Onderdeel van met name het sportprogramma is een gezonde leefstijl. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in onze automaten gezond is. Op onze school leren de leerlingen over gezond eten en gezond kiezen en in de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar. Om deze reden werken we op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum.

Regels fietsenstalling

Hieronder vind je de gedragsregels voor op en rond de fietsenstalling. Deze gaan in vanaf de start van het schooljaar 2023-2024.

Waarom regels voor het stallen van je fiets, scooter of brommer?

De fietsenstalling was het afgelopen jaar soms chaotisch. Hierdoor ontstonden er files en voelde niet iedereen zich veilig. Dit willen we veranderen. Daarom hebben we een paar eenvoudige regels opgesteld voor het parkeren van fietsen, brommers en scooters. Door je hieraan te houden, help je mee de fietsenstalling in beweging te houden. Van een file naar een flow, in en uit de school. 

Regels voor fietsen:

Voor scooters en brommers, scroll naar beneden. 

  1. Zet je fiets in de fietsenstalling naast de school.
  2. Zet je fiets recht in de fietsvakken (tussen de fietsnietjes), dan is er genoeg plaats voor iedereen.
  3. Valt een fiets om? Zet deze dan weer rechtop. Dat zou jij ook fijn vinden, toch?

Wat mag er niet?

  • Fietsen buiten het plein zetten, bijvoorbeeld op de stoep.
  • In de fietsenstalling, fietsen tegen het hek zetten.
  • In de fietsenstalling, fietsen op het NP-vak zetten.
  • In de fietsenstalling, fietsen in het vak voor scooters en brommers zetten.

Regels voor scooters en scooters: 

  1. Parkeer je scooter of brommer in de fietsenstalling naast de school.
  2. Parkeer je scooter of brommer op het vak links van de ingang, gemarkeerd met een witte lijn.

Wat mag er niet meer?

  • Scooter parkeren op het schoolplein (bij de entree)

 Wat gebeurt er als ik mijn fiets, scooter of brommers ergens parkeer waar het niet mag? 

  1. Vanaf maandag 28 augustus halen we verkeerd geplaatste fietsen, brommers en scooters weg.
  2. Deze zetten we vast met een ketting
  3. Fietsen, scooters of brommers die we niet kunnen verplaatsen, zetten we vast met een extra slot.
  4. Je kunt bij conciërges vragen of jouw fiets los wordt gemaakt. Daarbij krijg je een uitleg over de regels.