Wanneer je op het internet zoekt op Philipp Melanchthon, dan vind je vrij eenvoudig allerlei informatie over hem. Philipp is geboren in 1497, leefde in de tijd van Maarten Luther, zijn echte naam is Phillip Schwarzerdt en hij was een filosoof en theoloog. Dit is slechts een greep uit alle informatie die je over hem kunt vinden.

Maar sinds wanneer is zijn naam gekoppeld aan de Melanchthon-scholen? Wie heeft dat bedacht? Bestonden alle vestigingen toen al? Hoever gaat de historie van de vestigingen terug?

Samen hebben we een manier bedacht om alle informatie overzichtelijk, duurzaam en toegankelijk in beeld te kunnen brengen. En het resultaat mag er wezen: een mooie website die een overzichtelijk beeld geeft van de geschiedenis van onze scholengroep!

Natuurlijk kun je de website bezoeken op je mobiel, maar voor de beste ervaring mét alle details, raden wij je aan de tijdlijn te bekijken op je laptop of computer.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen