Wij staan voor een leven lang leren, om alle collega’s didactisch, pedagogisch en vakinhoudelijk sterk te houden. Samen leren en ontwikkelen staan centraal in de school als lerende organisatie. In een lerende organisatie leren collega’s om samen te werken en collectief te leren. Kennisnetwerken spelen hierin een belangrijke rol.

De Melanchthon scholengemeenschap maakt deel uit van CVO. Zeven scholengroepen voor christelijk voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving vallen onder deze verenging. 
De CVO & Melanchthon Academie bieden collega’s de mogelijkheid om vanuit persoonlijke en gezamenlijke ambities elkaar te ontmoeten, te leren en te ontwikkelen. Hiermee dragen de CVO & Melanchthon Academie bij aan de school als rijke leeromgeving. Met als uiteindelijk doel om de kwaliteit, wendbaarheid, aantrekkelijkheid en toekomstbestendigheid van onze scholen te vergroten.

Lees meer over de CVO Academie in CVO Nieuws (oktober 2023).

Aanbod nieuwe docenten
Melanchthon hecht grote waarde aan pedagogisch handelen. Alle nieuwe medewerkers van Melanchthon nemen daarom deel aan de inspirerende training Pedagogisch Tact.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen